Euharistijsko slavlje u prigodi druge godišnjice osnutka policijske kapelanije (foto)

Autor: D.K.

DSC_9113POŽEGA – Policijska kapelanija sv. Vinka Pallottija kojoj je povjerena briga za djelatnike policije u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj svečanim euharistijskim slavljem kojeg je predvodio vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac proslavila je drugu godišnjicu osnutka od uspostave. Misno slavlje, u koncelebraciji vojnog odnosno policijskog kapelana vlč. Željka Volarića i policijskog kapelana PU brodsko-posavske Davorina Anđića služeno je u crkvi sv. Lovre u Požegi na kojem su uz policijske djelatnike i službenike sudjelovali i predstavnici Vojarne 123. brigade predvođeni novim zapovjednikom pukovnikom Matom Tomaševićem.

Nakon završetka misnog slavlja msgr. Juraj Jezerinac je blagoslovio službene prostorije Policijske uprave požeško-slavonske.

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Juraj Jezerinac 24. siječnja 2014. godine, na euharistijskom slavlju u požeškoj crkvi Sv. Lovre osnovao policijsku kapelaniju sv. Vinka Pallottija u Požeško-slavonskoj županiji kojom je prilikom vlč. Željka Volarića uveo i povjerio mu kapelansku službu koju i danas obnaša.

Sv. Vinko Pallotti izabran je za zaštitnika kapelanije zbog herojskog svjedočenja kršćanskih vrednota u svome životu na što je i ovoga puta biskup Jezerinac potaknuo sudionike slavlja da se utječu njegovu zagovoru.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije