Pukovnik Mato Tomašević; “Odgovorno preuzimam časnu i predanu službu na dobrobit domovine”

Autor: D.K.

POŽEGA – Dužnost zapovjednika Središta za doktrinu i obuku logistike i Vojarne 123 Požega, brigade danas je u prigodnoj svečanosti preuzimanjem zastave preuzeo pukovnik Mato Tomašević. Uz brojne uzvanike, časnike i dočasnike, predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnika Policijske uprave, zastupnike u Hrvatskom saboru, požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića i zamjenika gradonačelnika Požege Darka Puljašića na svečanosti je bio nazočan i zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Drago Matanović.

General Matanović je svečano uručio stijeg postrojbe novom zapovjedniku Središta pukovniku Mati Tomaševiću što je simboličan čin preuzimanja odgovorne dužnosti i povjerene zadaće.

-Iznimna mi je čast da vas sve mogu pozdraviti u trenutku svečanog prijema dužnosti Središta za doktrinu i obuku logistike Požega. Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i odgovorno prihvaćam dodijeljenu zadaću . Povjerenje ću opravdati predanim i čvrstim radom kako mene osobno tako i postrojbe u cjelini kojoj sam zapovjednik. Zahvaljujem svim dosadašnjim zapovjednicima i djelatnicima koji su uspješno gradili i razvijali središte koje je prepoznato i izvan granica naše domovine. Središte posjeduje dovoljna znanja i sposobnosti za besprijekorno izvršenje trenutnih zadaća. Razvoj novih tehnologija, promjene koje se svakodnevno događaju zahtijevaju od nas da se prilagodimo, razvijamo i usavršavamo kako bismo bili spremni odgovoriti novim izazovima. Naš najvrjedniji resurs su ljudi te tražim od svakog djelatnika da posebnu brigu posvete svakom pojedincu promičući ljudske vrijednosti, bio on naš pripadnik ili polaznik koji će dolaziti u naše središte na obuku i školovanje. Izrekao sam riječi prisege koje me obvezuju na časnu i predanu službu te ponosno nošenje stijega postrojbe na dobrobit domovine i Oružanih snaga – rekao je pukovnik Tomašević.

Bogata je vojna karijera pukovnika Mate Tomaševića koju je započeo za vrijeme Domovinskog rata, u siječnju 1992. godine, kao pripadnik slavne 123. brigade. Nakon kraće karijere, kao dočasnik promaknut je u časnika te vojnu karijeru nastavlja kao zapovjednik voda, časnik za provedbu obuke, logistički časnik, časnik za tehničko održavanje te voditelj Odsjeka za logistiku.

general-bojnik Drago Matanović

-Tijekom svog profesionalnog razvoja pukovnik Tomašević završio je niz tečajeva i izobrazbi od kojih posebno ističem završetak Zapovjedno stožerne škole na Hrvatskom vojnom učilištu Petar Zrinski. Završio je isto tako niz međunarodnih tečajeva za sudjelovanje u operacijama potpore miru u kojima je i dva puta bio sudionik u NATO operacijama u Afganistanu i Pakistanu – istakao je zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Drago Matanović koji je naglasio kako je pred pukovnikom Tomaševićem odgovorna zadaća od kojeg ujedno i traži nastavak novih sposobnosti u Središtu za doktrtinu i obuku logistike kako bi logistički sustav bio u stanju odgovoriti na nove izazove koji se očekuju.

General Matanaović od svih djelatnika Središta za dokrtrinu i obuku logistike zatražio je da pukovniku Tomaševiću pruže punu potporu u radu kako bi svi zajednički postigli što bolji uspjeh.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije