Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

IZLOŽBA RATNIH FOTOGRAFIJA: Požega I njezina 123. Brigada: 1992.-2022.

PRIJE 2 GODINE
TEKST: S.P.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | IZLOŽBA RATNIH FOTOGRAFIJA: Požega I njezina 123. Brigada: 1992.-2022. Požega.eu | IZLOŽBA RATNIH FOTOGRAFIJA: Požega I njezina 123. Brigada: 1992.-2022.

PRIJE 2 GODINE
TEKST: S.P.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Ova izložba samo je jedan od načina sjećanja na sve ratnike 123. brigade koji su, ne samo zaslužni što je Požega i Požeština ostala sačuvana od ratnih razaranja, nego su i na drugim ratištima postigli značajne rezultate u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Sjećat ćemo se uvijek, nećemo dopustiti da to sjećanje izblijedi…” istaknuo je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić otvarajući izložbu.

Grad Požega i Udruga ratnih veterana 63 A Samostalne bojne ZNG Požega u suradnji s Koordinacijom udruge proizašlih iz Domovinskog rata, Gradskom knjižnicom Požega i Gradskim muzejom Požega organizirali su u Galeriji svjetlosti izložbe ratnih Press službe slavne 123. brigade HV Požega. Izložba “Požega i njezina 123. brigada: 1992.-2022.” posvećena je Danu državnosti, 31. obljetnici osnivanja 63. A SGB ZNG Požega te Danu branitelja Požege 13. lipnja, koji se ove godine obilježava prvi puta.



Izložba predstavlja oko 50 ratnih fotografija te pripadajućih eksponata i skraćeni prikaz prve izložbe koja je bila postavljena u galeriji Zvonimir MORH-a u Zagrebu od 21. ožujka do 21. travnja 1992. godine, istaknuo je predsjednik Udruge ratnih veterana 63. SGB ZNG Požega Dragan Valenta.



Grad Požega ponosan je na uspjehe koje je legendarna 123. brigada ostvarila u obrani Hrvatske i njenu ostavštinu, rekao je gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić. “Nakon 31. godine od osnutka ove brigade još uvijek se živo sjećamo i ratnika i tih vremena. Ove godine prvi puta Grad Požega u svoj kalendar proslava uveo kao trajno obilježavanje i obljetnicu branitelja grada Požege, upravo sjećajući se 13. lipnja, datuma kada je u Vidovcima postrojen 63 samostalni bataljun Zbora narodne garde koji je na određeni način bio i začetak 123. brigade.”



“Ovo izložba je samo jedan od načina sjećanja i na prvog zapovjednika generala Miljenka Crnjca, na sve njegove suborce, ratnike 123. brigade, koji su, ne samo zaslužni što je Požega i Požeština ostala sačuvana od ratnih razaranja, nego su i na drugim ratištima postigli značajne rezultate u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Sjećat ćemo se uvijek, na različite načine, nećemo dopustiti da to sjećanje izblijedi, pa i taj Dan branitelja grada Požege jedan je od načina da se buduće generacije svake godine bar jedanput prisjete ove slavne brigade.” rekao je gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić koji je i otvorio izložbu.

Izložba se može posjetiti do 17. lipnja 2022. godine.































Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo