60 GODINA LOVAČKOG DRUŠTVA U BUKU: Deset lovaca primilo visoka odlikovanja, a slavljenik Zlatnu plaketu Hrvatskog lovačkog saveza /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Lovci Antun Curel i Mijo Buturac primili su odlikovanja prvog reda Hrvatskog lovačkog saveza(HLS), zatim Petar Crnjac, Milan Mitrović i Zlatko Konjarik drugog reda, te Josipo Fridrih, Ivan Konjarik, Josip Kvaternik, Branko Lukačević i Ivica Stehlik trećeg reda. Uručio im ih je Branko Bertelović, izaslanik presjednika HLS-a i predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije na svečanoj sjednici Lovačkog društva Dilj u Buku uz 60 godina rada tog društva. On je društvu slavljeniku uz ovaj jubilej uručio Zlatnu plaketu HLS-a, a dopredsjednik Županijskog Lovačkog saveza Denis Milošević uručio je na dar umjetničku sliku.

Zahvalnice za potporu i suradnju dodijeljene su županiji, županici Antoniji Jozić i zamjeniku Ferdinandu Troha, Gradu Pleternici, gradonačelnici Mariji Šarić i zamjeniku Domagoju Katiću, zatim Hrvatskim šumama Požega i Šumariji Pleternica kao i njihovim čelnicima Milanu Jurkoviću, Mateju Begiću i Aleksandru Teodoroviću, te zaslužnim pojedincima, susjednim društvima i članovima LD Dilj.

-Dio članova pleterničkog LD  Šljuka pokrenulo je inicijativu za osnivanje novog društva, pa je 24. prosinca 1962. godine održano osnivanje– kazao je o povijesti LD Dilj njegov predsjednik Radovan Rotar i dodao da su do 1986. godine mijenjali broj članova i površine kojima su gospodarili. Izgradnju vlastitog doma počeli su 1985. godine, kroz godine više puta je obnavljan i uređivan, a sada je potpuno dovršen i opremljen.

-Gospodarimo lovištem Buk površine 3809 hektara, obrađujemo četiri hektara zemljišta za prihranu divljači, a predstoji nam izgradnja hladnjače – naglasio je Rotar. Dodaje da imaju 43 člana iz desetak sela toga kraja.

-Ovo je velika obljetnica za vašu udrugu gdje volonteri ulažu mnogo truda i vremena, a zajedništvo vas je održalo dugi niz godina – kazala je čestitajući jubilej gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, te najavila daljnju potporu radu LD Dilj.

Čestitke je uputio i zamjenik županica Troha, te čelnik lovaca ove županije Bertelović pohvalivši aktivnost LD Dilj.

Foto: D. Mirković 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek