Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

50 GODINA NK CROATIA MIHALJEVCI: Ivan Vinković najbolji vratar, Ivica Marić ima najviše nastupa, a Dalibor Banović prvi strijelac kluba

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Ante Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Ante Krstanović

Svečano je bilo ovih dana u Mihaljevcima koji se ponose dugom tradicijom nogometa. Njihov klub Croatia proslavio je svečanom sjednicom, prigodnim utakmicama i koncertom Slavonskih lola pola stoljeća rada.


Svečana sjednica kluba održana je u dvorani požeškog Gradskog kazališta gdje su gosti bili zamjenik požeške županice Ferdinand Troha, požeški gradonačelnik Željko Glavić, predsjednik Županijske sportske zajednice Vlado Drkulec, tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović, tajnik Županijskog nogometnog saveza Damir Bognar i drugi.


-Još od tridesetih godina prošlog stoljeća u Mihaljevcima je igran nogomet, djelovao je i klub Grabovac na istoimenom igralištu, a od 1974. godine bez prekida stalno djeluje Croatia natječući se u Prvoj županijskoj ligi – kazao je o povijesti kluba Drago Adžić. Kroz ova desetljeća zahvaljujući čelništvu kluba izgrađeni su svi objekti za uspješan rad Croatie.


Najavljena je monografija Pola stoljeća NK Croatia autora Drage Adžića i Jurice Bešlića koja će izaći do jeseni jer će obuhvatiti i ovu natjecateljsku sezonu.


Predsjednik kluba Dražen Franjić uručio je zahvalnice sponzorima i pojedincima za potporu u radu Croatie, te organizaciji proslave jubileja.
Zlatne medalje primili su osnivači i dugogodišnji aktivisti, zatim zahvalnice predsjednici kroz povijest kluba i to Mirko Šimunović, Josip Resanović, Željko Prpić, Gojko Bašić, Vinko i Drago Adžić, Zdenko Božić, Edo Deanović, Josip Orešković i Ivan Ester, posthumno su uručene plakete obiteljima prvog predsjednika Slavka Begovića i Ivana Smojvera za doprinos izgradnji igrališta, a Draženu Franjiću za najduži predsjednički staž.
Najveći uspjeh kluba je prvak Županijske lige 1922./23. godine pa su igračima i vodstvu uručene statue nogometaša, zatim sedmorici igrača sa najviše nastupa koje predvodi Ivica Marić sa 397, najboljem vrataru Ivanu Vinkoviću i strijelcu Daliboru Banoviću, te tajniku i treneru sa najdužim stažem.
Plakete za očuvanje nogometa u Mihaljevcima Croatia je dodijelila Gradu Požegi, Požeškom športskom savezu, Županijskom nogometnom savezu i Županijskoj sportskoj zajednici, a Jurica Matijević, predstavnik Županijskog nogometnog saveza uručio je slavljenicima posebnu plaketu.
Tijekom svečanosti nastupio je gudačko-klavirski trio Trios sa odabranim skladbama, a državnu himnu izvela je klapa Sveti Lovro.
Proslava je nastavljena prigodnim nogometnim utakmicama. Ženski nogometni klub Slavonija odigrao je utakmicu protiv nogometašica iz Mikanovaca, a slavljenik Croatia sa nekadašnjim igračima prvoligaša Kamen Ingrada.
U programu su nastupili konjanici udruge Vallis Aurea, a proslava je okončana koncertom popularnih Slavonskih lola i narodnim veseljem uz Prestige band.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.