Politički pritisci na rad teniskog kluba

Autor: Požega Portal

 

Bruno Horvat 4POŽEGA – Sudjelujući u radu konferencije za novinare Gradskog SDP Požege član tog tijela Bruno Horvat osvrnuo se na ulogu gradske vlasti na zbivanja u Tenis klubu Požega, a govorio je o poticanju poduzetništva.

-Izvršni odbor kluba poslao je dopis na ruke gradonačelniku Vedranu Neferoviću 10.listopada 2014 godine u kojemu pozdravljamo inicijativu grada za uređenje sportsko-rekreacionog centra i šetnice uz Orljavu. Obratili smo se gradu s molbom da se u sklopu tog uređenja uvrsti i uređenje prilazne ceste i parkirališta kod teniskih terena, a da klub nakon uređenja istog preuzima obvezu urednog održavanja, ali nažalost nikada nismo dobili nikakav odgovor iz gradske kuće. Nakon toga dobili smo poziv na sastanak u Gradsku kuću (6. veljače 2015. godine) s temom korištenje nekretnina odnosno poslovnih prostora sukladno zaključenim ugovorima između Grada Požege i kluba, ali je dan prije toga sastanka isti otkazao tajnik športskog saveza sa obrazloženjem da gradonačelnik ne može odnosno onaj tko je pismeno i sazvao sastanak. Nažalost navedeni sastanak nikada nije ni održan niti je bilo daljnjih poziva iz grada. Moram konstatirati ujedno da sam gradonačelnika zvao na sva događanja teniskog kluba od skupština, teniskih turnira pa sve do odlaska djece autobusom u Zagreb na PBZ Indoors, te se ni tom prilikom nije pojavio kao ni jedan drugi predstavnik Grada Požege –istakao je Horvat dodavši da je iz svega navedenog vrlo žalosno da je gradska uprava svojim ignoriranjem, neodgovaranjem i odbijanjem bilo kakve suradnje sa tadašnjim vodstvom kluba odnosno sa mnom osobno izvršilo politički pritisak i time se neizravno miješala u rad udruge.

Tvrdi nadalje da se htjelo se pokazati kako je samo jedan čovjek problem i da se istog treba riješit. Očigledno su zaboravili činjenicu da kada sam preuzeo vođenje kluba zajedno sa kolegama iz izvršnog odbora te našao klub pred financijskim slomom i dugom koji smo riješili u iznosu 51 tisuću kuna, našli dugogodišnje sponzore kluba, uredili igrališta i ograde, doveli novoga trenera, te ponovno podigli školu tenisa i nabavili opremu za rad. Sve to, dodaje Horvat, nije plod rada jednog čovjeka već svih članova IO i klub, a imali su i velike planove.

-Prije održavanja skupštine TK Požege dobio sam poruku preko svojih članova IO da moram podnijeti ostavku zbog svoga političkog opredjeljenja, te da će samo tako klub napredovati dalje- zaključio je Bruno Horvat koji je kako je poznato odstupio te je izabrano novo čelništvo kluba.

PODUZETNIČKI IMPULS

U nastavku je govorio o provođenju „Poduzetničkog impulsa“ za razvoj gospodarstva u našoj zemlji kojim je osigurana trostruko veća potpora poduzetnicima, iz operativnog programa sredstava EU na raspolaganju je 3, 89 milijardi kuna u 2015. godine kroz 14 različitih mjera, kroz proteklih nerkoliko godina dato je sedam tisuća potpora kojima je otvoreno  12 tisuća novih radnih mjesta.

Dodaje da je za malo i mikro poduzetništvo osigurano je 119 milijuna kuna kroz  12 programa, a Ministarstvo poduzetništva i obrta planira se uložiti 369,7 milijuna kuna kako bi omogućili lakše financiranje obrtnicima i poduzetnicima.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »