2,7 milijuna kuna ulaže se u infrastrukturu na području općine Jakšić; u tijeku pregovori za povezivanje Eminovaca i Požege nogostupom

Autor: D.K.

EMINOVCI – Najava izgradnje nogostupa kroz Eminovce, pješačkog mosta, autobusnih stajališta i parkirališta nisu bile isprazne priče kako su to neki nazivali. U tijeku je izvođenje tih radova koje je ovih dana počelo, koju smo najavljivali i o tome pisali POGLEDAJ OVDJE.

Na natječaju za izvođenje radova prošla je požeška tvrtka Promet građenje d.o.o. kao zajednica ponuditelja uz tvrtku Geokod d.o.o. iz Slavonskog Broda, koja je već dobro poodmakla s izvođenjem radova. Uz radnike izvođača radova na gradilištu smo zatekli i jakšićkog općinskog načelnika Ivicu Kovačevića, koji se, kako nam je rekao, došao interesirati od voditelja gradilišta kako teku radovi.

Podsjetimo, vrijednost radova je 2,7 milijuna kuna (s PDV-om) koji obuhvaćaju izgradnju nogostupa, pješačkog mosta, autobusnih stajališta i parkirališta uz Državnu cestu D-51. kao što je i vidljivo na fotografijama izgradnja nogostupa će biti s lijeve strane kad se iz pravca Eminovaca ide prema Požegi. Početkom godine općina Jakšić počela je pripremati potrebitu dokumentaciju za taj projekt uz rješavanje vlasničkih odnosa i izradu geodetske podloge te ishodovanje građevinske dozvole.

Načelnik Kovačević naglasio je kako je bilo veoma važno prirediti svu potrebitu dokumentaciju jer da sve to nije bilo unaprijed priređeno teško da bi došlo do realizacije tog projekta koji je od velike važnosti za Eminovčane.

Postoje neke naznake da bi se pješačkom stazom Eminovci, odnosno općina Jakšić mogla povezati s gradom Požegom uz Eminovačku šumu. Neslužbeno doznajemo da se na tom projektu intenzivno radi i da bi mogao uroditi plodom.

-Pješačka staza u Eminovcima izgrađuje se u dužini 1.760 metara, širine 1,5 metara uz koju će biti postavljeni ivičnjaci s jedne i druge strane. Na pojeidnim mjestima kako je to predviđeno projektom ići betonsko-armirano pojačanje. Bit će izgrađena i 24 parkirališta ispred nogometnog igrališta te tri autobusna ugibališta. Bit će izgrađen i pješački most preko potka Kaptol – pojašnjava načelnik Kovačević naglašavajući da će radova i investicija u Eminovcima biti još u skorijem vremenu i to asfaltiranje triju neasfaltiranih ulica.

Htjeli to neki priznati ili, a bit će nekih koji će pokušati obezvrijediti i ovaj izlobirani projekt, načelniku Kovačeviću je trebalo dosta mudrosti, zalaganje i strpljenja da izlobira izgradnju i ulaganje u projekt izgradnje nogostupa, pješačkog mosta, autobusnih stajališta i parkirališta. Valja naglasiti da su sredstva koja su sada već dobivena bila planirana na području druge jedinice lokalne samouprave. Budući da je općina Jakšić pripremila svu dokumentaciju nije bilo razloga odbiti zahtjev i ne pristupiti toj izgradnji u Eminovcima.

Započeti radovi bi se svakako trebali dovršiti do kraja godine kao i asfaltiranje nogostupa ako to dozvole vremenski uvjeti.

Treba još jednom podsjetiti kako su ove godine uložena znatna financijska sredstva u naselje Eminovci i to u izgradnju niskonaponske mreže i postavljanje LED rasvjete, gotovo 1,5 milijun kuna. Uz ovo aktualno ulaganje to će biti više od 4,2 milijuna kuna u nepunih godinu dana.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot