24-satni nadzor brzine kretanja vozila, vozači oprez!

Autor: D.K.

POŽEGA – Na području svih Policijskijskih uprava u RH po uzoru na  TISPOL-ovu akciju, u srijedu će se 18.listopada od 06,00 sati  do 06,00 sati 19.listopada 2017. godine provest kontinuirani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Cilj akcije je, osim represivnog, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega policija akciju unaprijed najavljuje.

-Pri tom i građani i predstavnici medija mogu prisustvovati provođenju nadzora, za što se trebaju javiti nadležnoj policijskoj upravi. Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Svaka policijska uprava pozvala je građane da predlože lokacije za nadzor brzine te su odabrane one najpogodnije. Koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata – naglašavaju iz PU požeško-slavonske dodajući kako je brzina najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama.

Tako je u osam mjeseci 2017. godine, od ukupno 216 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 81, odnosno 37,5% poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

-Suradnja s medijima, objavljivanje i praćenje tijeka akcije ključni su za podizanje svijesti građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine – dodaju zaključujući kako će rezultati akcije bit objavljeni 19.10.2017. godine na web stranicama svih policijskih uprava i Ministarstva unutarnjih poslova.  

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek