Nogometni prvoligaš na pripremama u Velikoj: “Imamo resurse da održavamo ovakva i slična gostovanja”

Autor: B.M.

VELIKA – Nogometaši hrvatskog prvoligaša, Nogometni klub Osijek na pripremama su za predstojeću sezonu u Velikoj. Na tu temu je održana tiskovna konferencija u Općinskoj vijećnici općine Velika na kojoj je uz domaćina, načelnika Vladu Bobana bio direktor općih poslova NK Osijek Hrvoje Barišić te igrač kluba porijeklom iz Velike, Gabrijel Boban.

-Određene stvari su se pokrenule ovdje što se tiče ovog našeg stadiona i kompleksa te me to izrazito veseli, ne samo mene već i sve mještane Velike. Od velikog nam je značenja što će prvoligaš iz našeg kraja sedam dana provesti u Velikoj. Mogu reći da je ovo izravna pomoć NK Osijeka Slavoniji ili bolje rečeno općini Velika. Ovo je također jedan od modela razvoja gospodarstva i turizma. Veliku ste stvar za nas napravili i to vam neću nikada zaboravi – rekao je u uvodu tiskovne konferencije Vlado Boban dodajući kako se nada da će Veličani shvatiti da se može živjeti od poljoprivrede i turizma, a dobar glas koji će Osječani pronesti je jedan korak više prema tom cilju.

-Velika ima resurse za održavati ovakva i slična gostovanja, povezati se s ogromnim potencijalom Parka prirode Papuk te tvrtkom Vinota, odnosno Goranom Šutalom. Ove godine kreće izgradnja hotela. Tako će se zaokružiti jedna cjelina zajedno s projektom izgradnje atletskog stadiona koji su pripremili Općina i Turistička zajednica te ćemo aplicirali na fondove Europske unije. Nakon toga ćemo još više moći raditi ovakve kvalitetne stvari i primati kvalitetne klubove. Tri dana od objave da nam Osijek dolazi na pripreme, nazvao nas je predstavnik kluba grada Bakra i rekao ako može NK Osijek, možemo i mi doći. Bakar se natječe u prvoj županijskoj ligi i sigurno da su imali nepovjerenje no nakon dolaska prvoligaša očekujem da će i drugi slični pozivi uskoro dolaziti”, naglasio je načelnik Boban.

Direktor općih poslova NK Osijek Hrvoje Barišić imao je samo riječi hvale.

-Zahvaljujem se načelniku Bobanu koji je inicirao ovu priču, uz našeg trenera Zorana Zekića i igrača Gabrijela Bobana. Mi kao klub smo sportski motor razvoja ove regije i na neki način naša je dužnost pokrenuti cijelu regiju koliko je to moguće. Dolaskom na pripreme u Veliku to pokazujemo i svojim primjerom. Velika ima i više od toga da zadovoljava sve uvjete koji nama trebaju. Od terena koji je u vrhunskom stanju, preko svlačionica, teretane, saune do smještaja i prehrane koji su na visokom nivou. Igrači su prezadovoljni, a adut više su reflektori na stadionu zbog kojih ne moramo hvatati danje svjetlo već se igrači mogu dobro pripremiti i odmoriti između dva treninga – izjavio je Hrvoje Barišić.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88