22. obljetnica Oluje: U svečanom mimohodu u Kninu i vatrogasci iz Požeško-slavonske županije

Autor: D.K.

blankPOŽEGA/KNIN – Na svečanosti obilježavanja VRO „Oluja“ Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ove su godine sudjelovali i vatrogasci s područja Požeško-slavonske županije. Prema riječima Željka Petrovića, predsjednika VZ Požeško-slavonske županije, Hrvatska vatrogasna zajednica je sudjelovala u dva segmenta.

– Sudjelovali su Tehničko-taktički zbor uz prezentacija vojne, policijske i vatrogasne opreme, a isto su realizirale vatrogasne zajednice Zadarske županije (navalno i kemijsko vozilo) i Splitsko-dalmatinske županije (auto ljestva i šumar), svaka s po dva vozila i potrebnim brojem vatrogasaca –članova posade navedenih vozila. Svaka vatrogasna zajednica županije i Grada Zagreba sudjelovala je u svečanom mimohodu s jednim vatrogascem u svečanoj vatrogasnoj odori, a kako su iz objektivnih razloga pojedine županije odustale od davanja svog predstavnika, ostale županije su imale pravo popune upražnjenog mjesta, tako da je naša vatrogasna zajednica županije dala dva vatrogasca. U Kninu su bili Zdenko Mautner, zapovjednik JVP Grada Požega i Josip Valentić, operativni vatrogasac iz DVD Pakrac – kaže Petrović.

Dodaje kako se time i VZ Požeško-slavonske županije uključila u obilježavanje ovog značajnog datuma u hrvatskoj povijesti.

  blank blank

 blank  blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića