Otkrivena spomen ploča na vukovarskoj osnovnoj školi na Sajmištu hrvatskom branitelju Branku Drinovcu Legi iz Bresnice

Autor: D.K.

VUKOVAR / PLETERNICA / BRESNICA – Hrvatskog branitelja iz Bresnice Branka Drinovca Legu kojeg je snajperski hitac pogodio 10.listopada 1991. godine u Vukovaru, na Sajmištu pokraj Osnovne škole na poseban se način sjetila s dužnim poštovanjem, njegova rodbina, prijatelji, njegovi suborci, predstavnici grada Vukovara Vukovarsko-srijemske županije, pleternička gradonačelnica Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić te zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović, upravo na onom mjestu gdje je Branko položio svoj život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

U znak trajnog sjećanja na njegov doprinos i ono što je najvrjednije dao, svoj život, postavljena je spomen ploča pokraj onog mjesta, današnje Osnovne škole “Josipa Matoša” na Sajmištu, gdje je sa svojim kolegom Milom Filipovićem i drugim suborcima branio prvu crtu bojišnice s koje se nikad nije vratio u okrilje svojih najmilijih, oca, majke, braće i sestara, prijatelja i suboraca.

Nije bilo mnogo onih koji su se odvažili u tom vremenu otići u nepoznato, gdje je gorilo nebo i zemlja, i braniti svoju napaćenu grudu, Hrvatsku. Nisu to zaboravili mnogi koji se i danas Branka Drinovca Lege prisjećaju u svakoj prigodi i na taj mu način odaju poštovanje.

/Foto: Čitatelj/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek