Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Otkrivena spomen ploča na vukovarskoj osnovnoj školi na Sajmištu hrvatskom branitelju Branku Drinovcu Legi iz Bresnice

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Otkrivena spomen ploča na vukovarskoj osnovnoj školi na Sajmištu hrvatskom branitelju Branku Drinovcu Legi iz Bresnice Požega.eu | Otkrivena spomen ploča na vukovarskoj osnovnoj školi na Sajmištu hrvatskom branitelju Branku Drinovcu Legi iz Bresnice

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED





VUKOVAR / PLETERNICA / BRESNICA - Hrvatskog branitelja iz Bresnice Branka Drinovca Legu kojeg je snajperski hitac pogodio 10.listopada 1991. godine u Vukovaru, na Sajmištu pokraj Osnovne škole na poseban se način sjetila s dužnim poštovanjem, njegova rodbina, prijatelji, njegovi suborci, predstavnici grada Vukovara Vukovarsko-srijemske županije, pleternička gradonačelnica Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić te zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović, upravo na onom mjestu gdje je Branko položio svoj život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.





U znak trajnog sjećanja na njegov doprinos i ono što je najvrjednije dao, svoj život, postavljena je spomen ploča pokraj onog mjesta, današnje Osnovne škole "Josipa Matoša" na Sajmištu, gdje je sa svojim kolegom Milom Filipovićem i drugim suborcima branio prvu crtu bojišnice s koje se nikad nije vratio u okrilje svojih najmilijih, oca, majke, braće i sestara, prijatelja i suboraca.

Nije bilo mnogo onih koji su se odvažili u tom vremenu otići u nepoznato, gdje je gorilo nebo i zemlja, i braniti svoju napaćenu grudu, Hrvatsku. Nisu to zaboravili mnogi koji se i danas Branka Drinovca Lege prisjećaju u svakoj prigodi i na taj mu način odaju poštovanje.



























/Foto: Čitatelj/



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.