Novi Pleternički e-inkubator za razvoj malog i srednjeg poduzetništva: “Želja nam je odgovoriti na sve izazove s kojima se suočavamo”

Autor: DK

PLETERNICA – Predstavljen je još jedan projekt u Pleternici vrijedan 8,3 milijuna kuna, radi se o izgradnji nove poslovne zgrade, koja će se prostirati na 417 m2 prostorne površine namijenjene poduzetnicima i IT tvrtkama. Projektom je predviđeno da će biti 11 ureda, 4 box ureda, dvije video konferencijske dvorane, virtualna recepcija, dvije arhive, skladišni prostor te kuhinja. Nova poslovna zgrada će biti povezana sa sadašnjom Gradskom kućom koja se s 93 posto sufinancira sredstvima EU dok će preostalih 7 posto financirati partneri projekta grad Kutjevo i Pleternica te Poduzetnički centar Pleternica d.o.o.

Marija Šarić, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica

-Projekt izgradnje poduzetničke poslovne infrastrukture razvija nove usluge i proizvode te stvara institucionalnu i savjetodavnu podršku u korist razvoja malog i srednjeg poduzetništva što dovodi do stvaranja kvalitetne poduzetničke klime, novih tvrtki i otvaranja novih radnih mjesta. Projekt je osmišljen prema uzoru na postojeći Inkubator –PLINK u kojem danas posluje 6 tvrtki i 12 poduzetnika prema modelu „virtualnog stanara” – naglasila je u prezentaciji novog projekta Marija Šarić, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica dodajući kako su projektne aktivnosti složene tako da od uspostave partnerskog projektnog tima kroz 24 mjeseca provedbe realiziraju izgradnju poduzetničke infrastrukture i uspostave savjetodavnu podršku malom i srednjem poduzetništvu.

Kroz projekt se daje poseban naglasak na razvoj IT tvrtki i primjenu suvremenih tehnologija, a izgradnjom e-inkubatora predviđena je kompletna opremljenost namještajem IT opremom za video-konferencijske dvorane i virtual recepciju te virtual office box urede

Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice

-Zašto e-inkubator? Ovim inkubatorom smo željeli odgovoriti na izazove s kojima se suočavamo. Jedan izazov je niska poduzetnička aktivnost kojoj svjedočimo posebice u ruralnim dijelovima Slavonije, a drugi izazov kojem svjedočimo svaki dan je iseljavanje mladih, i to ne samo u strane zemlje nego i odlazak mladih na fakultete u druge gradove, a nakon fakulteta nađu radna mjesta u tim gradovima i ne vrate se nazad u svoje rodno mjesto. Kad već neki odu na fakultet u Varaždin, postanu programeri, želja nam je da te mlade obrazovane ljude vratimo nazad u Pleternicu, da im damo da kroz projekt e-inkubator nađu svoj poslovni prostor, da im pomognemo s umrežavanjem s drugim IT firmama na nacionalnom i svjetskom tržištu. Poduzetnik informatičar svoje poslovanje može voditi u bilo kojem kutku svijeta pa zašto ne i u našoj prekrasnoj Pleternici – naglasila je Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice.

Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana.

Kroz projekt je cilj i dati snažnu podršku poduzetnicima koji šire ili obavljaju posao na novim tržištima, koji pokreću posao i racionaliziraju poslovanje,

-Treba razvijati nove tehnologije. Zastrašujuće su informacije kojima raspolažem, a to je da nam treba više od 200 tisuća IT stručnjaka. Naravno kada to tako gledamo sve ovo što radite je nemjerljivo i u svakom slučaju je za svaku pohvalu – rekao je Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana.

Uz poduzetnike, sadašnje a i buduće koji su došli poslušati prezentaciju i predstavljanje novog projekta bili su i načelnici općina Jakšić i Čaglin, Ivica Kovačević i Dalibor Bardač zamjenici pakračke i pleterničke gradonačelnice Marijan Širac i Domagoj Katić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: