Više od 200 planinara, 700 jaja i srimuš: Planinari iz cijele Slavonije i imotskog kraja uživali u savršenom danu na Papuku (FOTO)

Autor: D.K.

Kada su prije šest godina velički planinari pokrenuli planinarsku manifestaciju „Srimušijadu“, zasigurno ni sanjali nisu da će to postati jedan od atraktivnijih izleta u Slavoniji. Tako se ove godine, na šestoj veličkoj Srimušijadi, okupilo više od 200 planinara iz 15 planinarskih društava: HPD HZZO, HPD Vidim Kutjevo, Planinarska skupina Šapice, PD Dilj gora, Slavonski Brod, PD Đakovo, HPD Gojzerica, Požega, PD Krndija, Našice, HPD Lipa, Lipik, PD Zanatlija, Osijek, HPD Sokolovac, Požega, HPD Sokol, Feričanci, HPD Cibalija, Vinkovci, HPD Belišće, HPD Sv. Jure, Zagvozd i domaćine PD Mališćak. Bilo je tu i ostalih zaljubljenika u prirodu, ali i kajganu sa srimušem koju su domaćini po simboličnoj cijeni od pet kuna pripremili za sve sudionike.

Iako je srimuša bilo tek ponegdje, a znalci kažu da će ga za tjedan-dva biti u izobilju, domaćini iz PD „Mališćak“ su si dali truda i nabrali ga dovoljno za sve koji su ga željeli kušati.  

– Dan je odličan za planinarenje, sunčano je, ni hladno ni vruće. Ima se na Papuku doista što i vidjeti, priroda je prelijepa. Kako je tek u proljeće kada sve prolista… – komentirali su planinari uspinjući se težom, od dvije ponuđene staze.

Nešto više od 100 planinara krenulo je kraćom turom u trajanju od dva i pol sata, a isto toliko ih se odlučilo i za onu nešto dužu, u trajanju od gotovo pet sati. Za vodiče je to bio poprilično zahtjevan posao, no sve je prošlo u dobrom raspoloženju, uz malo umora i puno zadovoljstva. Baš onako kako to u prirodi uvijek i bude.

Domaćini i ove godine imaju razloga biti i više nego zadovoljni, a da im se trud itekako isplatio potvrđuje i poruka planinara: „Vidimo se i dogodine“.

Srimušijada 2019.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: