20 Cecinih godina: Poznati ugostitelj i vinar proslavio 20 godina rada /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

KUTJEVO – Poznati kutjevački vinar i ugostitelj Hrvoje Sontacchi Ceco u krugu svoje obitelji, zaposlenika i kooperanata proslavio je 20. obljetnicu rada u ugostiteljstvu i vinarstvu. Tako su se uz bogat gastronomski stol na pravoj obiteljskoj fešti okupili Cecini sinovi Antun i Krunoslav, kći Anamaria te četvero njegovih unučadi, Leonardo, Tomislav, Mato i Mihaela. Na fešti su bili i dugogodišnji zaposlenici koji od prvog dana rade kod Cece, teta Ana i “svemajstor” Josip.    

Teta Ana koja kod Cece radi 20 godina na poklon je dobila metlu i plavu kuvertu. Što se u plavoj kuverti skrivalo nismo uspjeli doznati kao i u onoj koju je i “svemajstor” Josip uz vinogradarske škare na poklon dobio. Nije bez poklona ostao niti dugogodišnji Cecin vjerni kuhar Filip Mamić koji u svakoj većoj prigodi ima odgovoran zadatak, a to je pripravljanje raznih delicija po “naredbi” i odabiru gazde Cece kojemu baš nije lako udovoljiti i ispuniti njegova očekivanja. Filip je dobio veliku drvenu kuhaču na poklon i plavu kuvertu u kojoj je na papiru pisalo da se kuhar upućuje u specijaliziranu ustanovu za mršavljenje u Istru jer je kroz dugogodišnji rad u kuhinji dobio višak kilograma koje mu sad pomalo smetaju.

Na gastronomskom stolu se kod domaćina Cece našla vrhunska vinska kapljica odabrana baš za tu prigodu i njegov domaći kulen koji je bio kao predjelo čobancu koji je pripremljen i skuhan od tri vrste mesa divljači, a topla prasetina ispečena na ražnju bila je prava poslastica za sve goste.

U delicijama nisu uživali samo gosti iz Hrvatske. Naime, deseti put već kod Cece u njegovu oazu mira dolazi motorist Ivan iz Slovačke. Kutjevo i kutjevački kraj Ivanu se jako svidio kao i sve delicije koje mu se ponude. Za njega kada god dođe Ceco sa svojim suradnicima pripremi nešto novo tako da uvijek ostane više nego iznenađen, jer kako kaže takvo što u njegovoj zemlji nema. Uz Ivana iz Češke, slučajno ili ne, na proslavi obljetnice našlo se i troje Amerikanaca sa Floride koji su se kao turisti našli u Kutjevu. I na njiva se moglo vidjeti veliko zadovoljstvo kojima je mladi gazda Antun posvećivao veliku pažnju.

To je samo jedna u nizu fešti i proslava kod Cece za koju smo izdvojili posebne retke na portalu i fotografije kojima će se kao i uvijek gazda Ceco ponositi i drugima pokazivati.

/Foto: D. Mirković/

 

   

Više iz kategorije