18. SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE: Vijećnici gotovo jednoglasno prihvatili svih 13 točaka dnevnog reda

Autor: D.K.

POŽEGA – Županijski vijećnici Požeško-slavonske županije na 18. sjednici razmatrali su, odlučivali i prihvatili gotovo jednoglasno svih 13 predloženih točaka dnevnog reda.

Prihvaćen je jednoglasno Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Požeško-slavonske županije za 2016. godinu kao i Izmjene i dopune Proračuna Požeško-slavonske županije za 2016. godinu i projekcija za 2017. i 2018. godinu u vidu prijedloga.

Vijećnici nisu imali primjedbi niti na Polugodišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije za razdoblje siječanj-lipanj 2016. godine koji je također jednoglasno prihvaćen.

Pred vijećnike je stavljeno i Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Požeško-slavonske županije za 2015. godinu koje je jednoglasno prihvaćeno i to na ponos požeško-slavonskog župana jer je Izvješće Državne revizije po prvi puta bezuvjetno što govori o transparentnom i zakonitom radu te županijske institucije.

Bez primjedbi vijećnici su prihvatili Polugodišnje izvješće o radu župana za razdoblje od 01. siječnja 2016. godine do 30. lipnja 2016. godine kao i Strategija razvoja ljudskih potencijala Požeško-slavonske županije 2016.-2020., a prihvaćen je i Prijedlog Odluke o sufinaciranju provođenja programa predškole na području Požeško-slavonske  županije.

Uz dodatna pojašnjenja većinom glasova prihvaćen je Prijedlog Zaključka kojim Županijska skupština nije suglasna s potpisivanjem Sporazuma o međusobnim pravima i obvezama između Ministarstva zdravlja, Požeško-slavonske     županije i  Opće županijske bolnice Požega. Župan Tomašević je naglasio kako se nastoji doći sa nadležnim ministarstvom do sporazumnog rješavanja prava i obveza nakon završetka sanacije te zdravstvene ustanove, a radi se o obvezi podmirenja financijskih obveza do kraja 2019. godine što nije moguće iz brojnih opravdanih razloga.

Vijećnici su prihvatili Prijedlog Zaključka kojim Županijska skupština ne daje prethodnu suglasnost za sklapanje     izmijenjenih ugovora o međusobnim pravima i obvezama sa specijalizantima i specijalistima svim zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Požeško-slavonska županija o čemu se ovih dana sve glasnije govori i naglašava kao problematika na nacionalnoj razini.

Prihvaćena su i dva Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na Odluku Školskog odbora Gimnazije u Požegi o prodaji stana u vlasništvu Gimnazije u Požegi i Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Programa zaštite zraka, ozonskog sloja, ublažavanja klimatskih promjena i prilagodbe klimatskim promjenama za područje Požeško-slavonske       županije.

O Godišnjem Izvješću o provedbi Županijske razvojne strategije Požeško-slavonske županije za 2015. godinu također je bilo riječi na Skupštini koje je prihvaćeno kao i Prijedlog Rješenja o imenovanju sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Požegi.

/Foto: D.Mirković /

Ovaj sadržaj i bilo koje druge usluge na portalu pozega.eu zaštićeni su autorskim pravima. Ne smiju se reproducirati, distribuirati i preuzimati na bilo koji način i koristiti u komercijalne ili bilo koje druge svrhe bez prethodnog izričitog pisanog pristanka portala pozega.eu. Pozega.eu portal zabranjuje korištenja autorskog teksta i pod uvjetima da se navede izvor – ime autora teksta odnosno portala. U slučaju da netko postupi protivno navedenom pozega.eu portal ima pravo potraživati financijsku naknadu koja je istaknuta u impresumu portala.  

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot