Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Prisegnula 473 ročnika pred vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga Republike Hrvatske /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Prisegnula 473 ročnika pred vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga Republike Hrvatske /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Prisegnula 473 ročnika pred vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga Republike Hrvatske /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED







POŽEGA – Još je jedna generacija ročnika i ročnica prisegnula u požeškoj Vojarni 123. brigade, njih 473. Svoje obećanje i vjernost prema domovini izrekli su pred vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga i predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Uz predsjednicu Kolindu i potpredsjednika vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića na svečanosti su bili, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, zamjenik načelnika general pukovnik Drago Matanović, zapovjednici Hrvatske kopnene vojske, Hrvatske ratne mornarice, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, Hrvatskog vojnog učilišta, Zapovjedništva za potporu i Zapovjedništva specijalnih snaga, predstavnici MUP-a, vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnica grada Pleternice Antonija Jozić , gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.







-Čestitam vam na položenoj prisezi. Danas ste postali pripadnici pobjedničkih oružanih snaga Republike Hrvatske, pobjedničke hrvatske vojske, budite ponosni na to. U vama gledam naše nasljednike. Vidim djevojke i mladiće koji će dalje prenositi duh pobjednika, snagu i domoljublje vaših očeva i djedova u izgradnji stabilne, sigurne, bolje Hrvatske. Dok je ovakve hrvatske mladosti Hrvatska vojska ima sjajnu budućnost - rekao je ministar Krstičević.

Od 2008. godine obuku je prošlo 5.850 ročnika, a na svečanom postroju u požeškoj vojarni 123. brigade Požega dok ih je na današnjoj prisezi bilo 425 ročnika i 48 ročnica, koji su pristupili dobrovoljnom služenju vojnog roka koji traje oko 40 dana.







-U ovoj svečanosti prisjećamo se svih poginulih i preminulih sudionika Domovinskoga rata. Njima iskazujemo počast i zahvalnost kao dragovoljcima i svim braniteljima. Ročnici i ročnice, razdoblje koje je pred vama bit će puno izazova, iskušenja ali vjerujem i uspjeha. Nadam se da će te upravo vi najnoviji naraštaj dragovoljnih ročnika i ročnica imati priliku osvjedočiti se u poboljšanja. Posebno mi je drago što je današnja svečanost s razlogom posvećena mladim naraštajima naših Oružanih snaga, vojnikinjama i vojnicima koji su iskazali svoje htijenje i odluku biti djelom velike Hrvatske vojne obitelji. Svima vama još jednom čestitam na iskazanom domoljublju, želji i volji za učenjem i postizanjem izvrsnosti. Hvala vam i Hrvatskoj domovini uvijek vjerni – naglasila je predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović na kojoj se moglo vidjeti veliko oduševljenje.

/Foto: Marko Krstanović/



 

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.