13 milijuna kuna za obrazovanje: Učenici s poteškoćama i ove godine imat će svoje pomoćnike u nastavi

Autor: DK

ZAGREB / POŽEGA – Za projekt osiguranja pomoćnika učenicima s teškoćama u razvoju koji će se provoditi u 17 odgojno-obrazovnih ustanova, osnovnih i srednjih škola na području Požeško-slavonske županije iz Europskog socijalnog fonda i proračuna jedinica lokalnih samuprava osigurano je gotovo 13,76 milijuna kuna. Ta su sredstva namijenjena za 81-og pomoćnika učenicima u nastavi koliko ih je programom predviđeno da će biti, njih 35 u osnovnim školama kojima je osnovač grad Požega za 36 učenika, a 46 u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Požeško-slavonska županija za 70 učenika.

Više od 75 posto od ukupnog iznosa sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda dok će preostali dio sufinancirati osnivači škola, Požeško-slavonska županija i grad Požega.

Svečanom potpisivanju ugovora za projekt “Obrazujmo se zajedno IV” nositelja Požeško-slavonske županije nazočio je i ugovor potpisao s ministricom znanosti obrazovanja i sporta Blaženkom Divjak zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović. Za projekt „PETICA ZA DVOJE –Pomoć –Edukacija–Tim–Integracija–Ciljanost–Afirmacija ZA DVOJE–IV. faza” kojemu je nositelj grad Požega u ime grada Požege ugovor s ministricom Divjak potpisao je pročelnik Upravnog odjela za europske integracije doc.dr.sc. Marko Šostar.

Foto: mzo.hr

Više iz kategorije