12. MARTINJE U VINARIJI GALIĆ: Tri nova vina među kojima jedno dalmatinsko, tamburaši, DJ i plesačice /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Prvi puta u novom podrumu, a ukupno 12. puta Vinarija Galić upriličila je Martinjsku svečanost sa tradicionalnim obredom Krštenja mošta u vino, a okupili su se brojni poslovni partneri iz cijele zemlje, te gosti među kojima su bili zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović, glavni tajnik Sportskog saveza grada Zagreba Zdenko Antunović i mnogi drugi.

Uz  obilje domaćih specijaliteta i izuzetno sadržajan zabavno-glazbeni program predstavljena su tri nova vina među kojima je po prvi puta jedno jadranskog podneblja što je ranije najavljivao vlasnik vinarije Josip Galić. Sudionike svečanosti pozdravio je direktor Vinarije Galić Andrej Markulin.

-To vino je sa površine vinograda od 50 hektara pokraj Šibenika, a posebno pozdravljam naše distributere i ugostitelje – kazao je u ovoj prigodi Galić nakon čega je glavni enolog Slaven Jeličić predstavio vino Pošip, te još bijelo naziva „9“ berba 2016. godina i Rajnski rizling nastao u prirodnim uvjetima uz odležavanje dugo četiri godine!

Vinski kardinal Vlado Bauer zajedno sa kumom Ivicom Mikulićem iz Požege krstio je mošt u vino, te je Josip Galić kumu uručio dar jednu sliku i Kumovnica u znak njegovog doprinosu očuvanju vinske tradicije. Tu se okupilo svih trinaest martinjskih kumova sa prethodnih ovakvih fešta, te su zajedno sa gostima pohodili podrum i vinsku arhivu gdje su kušali ponajbolja vina.

Posebno je bio sadržajan zabavno-glazbeni program. Počeo je DJ zvucima elektronske i pop glazbe. Posebne i zanimljive gošće bile su članice izuzetno raskošnog „Cabaret a la carte“ iz Opatije koji je sinonim za odličnu glazbu, vrhunski ples i sofisticiranu erotičnost, a njihova članica Karolina Šuša pokazala je širok raspon glasa izvodeći brojne svjetske hitove i evergrine.

Cjelovečernje druženje zaključili su vrsni tamburaši „Žute dunje“ svirajući i pjevajući do kasnih noćnih sati.

Foto: D. Mirković

       

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: