Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

11. NATJEČAJ „KREATIVNI I NEOVISI“ Riječju, slikom, instalacijom, filmom – protiv ovisnosti

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: BST
FOTO: BST

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: BST
FOTO: BST

„Okreni novu stranicu života“, „Stop - ovo nisu dobre zabave“, „Ljepota je u tebi, a ne u postavljenim standardima“,“ Uloži u zdravlje, ne u ovisnost“…ovo su samo neke poruke s nagrađenih radova učenika, koji su se prijavili na natječaj „Kreativni i neovisni“, kojima su danas na prigodnoj svečanosti uručene nagrade.


Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Požeško-slavonske županije i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije odabrali su najuspješnije radove na 11. natječaju “Kreativni i Neovisni“, koji bio oglašen povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca 2022. godine. Prijavilo se ukupno devet osnovnih i četiri srednje škole s 50 radova koje je izradilo 84 učenika, nagrađeno je 50 učenika za prvo, drugo i treće mjesto, a 29 učenika nagradom za sudjelovanje, koje su im uručene na prigodnoj svečanosti.


Natječaj je bio namijenjen svim učenicima srednjih škola i petih do osmih razreda osnovnih škola u Požeško-slavonskoj županiji, koji su izrađivali plakate, instalacije, fotografije ili jednominutne filmove. Cilj natječaja bio je da učenici pokažu znanje i svoj stav prema sredstvima ovisnosti, kao što su pušenje, alkohol, kocka, droge, moderne tehnologije, da se pozitivno dokazuju, da istaknu sposobnosti koje imaju te da afirmiraju pozitivne, zdrave stavove, te životne odabire.


Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, čestitao je učenicima i poručio im: „Oduvijek su pred mladima bili brojni izazovi. Mladost je prekrasna, potrebno je napraviti puno koraka kako bi se ušetalo s osmijehom na licu da bi se ušlo u svije odraslih. Lakše je koračati u pravom smjeru uz podršku obitelj, prijatelja škole i zajednice koje smo svi mi dio. U ime županice Požeško-slavonske županije čestitke je učenicima uputio njen zamjenik Ferdinand Troha, naglašavajući njihov pozitivan izbor.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo