10-godišnja “noćna mora” kutjevačke Turističke zajednice riješena: “Ispregovarali smo, uštedjeli više od 100 tisuća kuna i deblokirali račun”

Autor: D.K.

KUTJEVO – Uz otplatu višemilijunskih dugovanja koja je Kutjevo imalo, koje je do zadnje lipe otplaćeno, pojavio se i naslijeđeni dug gradske Turističke zajednice koji je aktualnom kutjevačkom gradonačelniku Josipu Budimiru bio prava noćna mora.

Više od godinu dana račun Turističke zajednice grada Kutjeva je blokiran zbog duga iz 2004. godine odnosno 2007. godine prema presudi Općinskog suda u Požegiod koji se od nešto više od 90 tisuća kuna popeo se sa svim troškovima i kamatama na 320 tisuća kuna, a taj se iznos treba isplatiti Konjičkom klubu Trajbar Team iz Zaprešića. Prema svemu sudeći i taj je problem je kutjevački gradonačelnik Josip Budimir sporazumno riješio, a da je tim sporazumom uštedio više od 100 tisuća kuna, činjenica je koja se ne može pobiti.

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva

-Duže sam vremena u dogovorima i težim pregovorima s Konjičkim klubom “Trajbar Team” iz Zaprešića. Na sve moguće načine smo pokušavali doći do najprihvatljivijeg modela otplate duga da se što prije odblokira račun Turističke zajednice. Druga strana u samom početku nije bila za dogovore i pregovore, ali malo pomalo uspjeli smo doći do zajedničkog rješenja. Sve smo dogovorili i usuglasili. Naši su odvjetnici uključeni kako bi pravno uskladili i pripremili sporazum za potpis. Očekujem da bi to moglo biti do kraja ovog tjedna. Svoje ćemo obveze, prema dogovoru, ispuniti i time uštedjeti više od 100 tisuća kuna. Jako je važno i da nam se žiro račun Turističke zajednice deblokira kako bi mogli normalno funkcionirati i javljati se na natječaje i projekte. Zbog blokade žiro računa puno smo toga propustili jer nismo mogli aplicirati na nekoliko natječaja i projekata koji su nam bili od velike važnosti za razvoj turizma na našem prostoru. Riješili smo sad i taj problem. Moramo ubaciti u šestu brzinu i pokušati sustići sve ono što smo propustili otkako nam je račun blokiran. Teško će biti sustići neke stavri, ali dat ću sve od sebe kao i moji suradnci da barem pokušamo nadoknaditi veći dio izgubljenog – rekao je Josip Budimir gradonačelnik Kutjeva koji je i po funkciji predsjednik Turističke zajednice.

Kutjevo kao grad ima velike turističke potencijale kojima se treba baviti lokalna Turistička zajednica. To nije mogla jer je prošlost učinila svoje, ali na svu sreću problem je riješen pa bi već od travnja trebalo biti puno toga u velikom zamahu kako bi se učinilo i više nego što bi trebalo. 

 

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek