Požega.eu

/NAJAVA/ Orguljaške večeri u požeškoj Katedrali

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Krstanović / Požeška biskupija
FOTO: Požeška biskupija

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | /NAJAVA/ Orguljaške večeri u požeškoj Katedrali Požega.eu | /NAJAVA/ Orguljaške večeri u požeškoj Katedrali

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Krstanović / Požeška biskupija
FOTO: Požeška biskupija

O 26. obljetnici uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina prvog biskupa, a u pripravi za proslavu sv. Terezije Avilske, u istoimenoj Katedrali u Požegi započinju tradicionalne Orguljaške večeri. Koncerti pojedinih glazbenika održavat će se po sljedećem rasporedu:

Srijeda, 27. rujna 2023. u 20 sati

U srijedu 27. rujna 2023. godine s početkom u 20 sati orguljaške večeri u požeškoj Katedrali svojim će koncertom pod nazivom „Orgulje – kraljica instrumenata“ otvoriti Baptiste-Florian Marle Ouvrard, orguljaš crkve sv. Eustahija u Parizu (Francuska). Tom prigodom predstavit će se djelima Johanna Sebastiana Bacha i Modesta Petroviča Musorgskog te svojom osobnom Improvizacijom.

Nedjelja, 1. listopada 2023. u 19.30

U nedjelju 1. listopada 2023. godine u 19.30 sati, u sklopu Orguljaških večeri u požeškoj Katedrali, solistički koncert pod nazivom „Slava Vječne Crkve“ održat će Tomaž Sevšek Šramel, orguljaš franjevačke crkve u Šiški (Ljubljana – Slovenija). Predstavit će se djelima Johanna Sebastiana Bacha, Primoža Ramovša, Jehana Alaina, Oliviera Messiaena i Blaža Arniča.

Četvrtak, 5. listopada 2023. u 19 sati

U četvrtak 5. listopada 2023. godine, u nizu Orguljaških večeri u požeškoj Katedrali, solistički koncert pod nazivom „Tu es Petra“ s početkom u 19 sati održat će Mihael Mojzeš, orguljaš požeške Katedrale. Predstavit će se djelima Johanna Sebastiana Bacha, Césara Francka, Jehana Alaina, Henria Muleta i Maxa Regera.

Nedjelja, 8. listopada 2023. u 19.30

U nizu Orguljaških večeri u požeškoj Katedrali, u nedjelju 8. listopada u 19.30 sati održat će se koncert pod nazivom „Le jardin suspendu“ na kojem će nastupiti Pavao Mašić na orguljama i Tomislav Žužak na saksofonu. Tom prigodom izvest će djela Johanna Sebastiana Bacha, Jehana Alaina, Jeana Francaixa, Oliviera Messiaena i Anđ

Srijeda, 11. listopada 2023. u 19 sati

Posljednji koncert u nizu Orguljaških večeri u požeškoj Katedrali održat će se u srijedu, 11. listopada 2023. godine u 19 sati kada će nastupiti Umberto Kostanić iz Münchena (Njemačka). Tijekom koncerta pod nazivom „Regeru u čast“ (povodom 150. obljetnice rođenja Maxa Regera) izvest će djela Johanna Sebastiana Bacha, Felixa Mendelssohn-Bartholdya, Oliviera Messiaena i Maxa Regera.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: