Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
3. BRESTOVAČKA FIŠIJADA

(FOTOGALERIJA) Najbolji majstori ribljeg paprikaša su tandem Božo i Jela, te dva Milkovića Vlado i Branko

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Ante Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Ante Krstanović

Sportsko ribolovno društvo Klen iz Brestovca organiziralo je svome ribnjaku na kraju ulice Stari Brestovac 3. gastronomsko-turističku priredbu Brestovačka fišijada, kojoj su pokrovitelji bili Općina Brestovac i Turistička zajednica Zlatni Papuk.
Vrijedni domaćini su za 36 ekipa kuhara ove delicije iz Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije pripremili riblje meso i drva, a oni su kuhali ovaj poznati panonski specijalitet da bi na kraju tročlani ocjenjivački sud pod vodstvom stručnog nastavnika kuharstva Anđelka Ledića, poznatog iz tv serijala Anđeoska kuhinja, odlučio o pobjednicima.


-Bilo je teško donijeti odluku jer je bilo mnogo kvalitetno spravljanih paprikaša i to osjetno boljih no proteklih godina – kazao je Ledić.
Tandem pod nazivom Božo i Jela, kojega su činili Tomislav Galić iz Mihaljevaca i Ivan Jerković iz Trenkova, a članovi su udruge ribolovaca Veličanka iz Velike osvojio je prvo mjesto.
Drugoplasirani je Vlado Milković iz Pleternice, a treći Branko Milković iz Blacka. Sve tri pobjedničke ekipe majstora fiš paprikaša poznate su kao pobjednici niza ovakvih priredbi širom Slavonije.


Najveselijom ekipom proglašena je ona Kulturno-umjetničkog društva Berda iz Brestovca.
Nagrade organizatora, pokrovitelja i sponzora uručili su im požeško-slavonska županica Antonija Jozić, načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić i pročelnik u toj općini Bojan Petrović.


-Prekrasna je ovo priredba, čestitam pobjednicima 3. Brestovačke fišijade, a vidljivo je da su čak dva iz pleterničkog kraja – naglasila je u ovoj prigodi županica Jozić koja je u pratnji domaćina obišla brojna mjesta gdje su ekipe kuhale fiš paprikaš, te se družila sa njima i posjetiteljima.
Tijekom priredbe sudionike i posjetitelje zabavljao je glazbom i veselim dosjetkama popularni požeški DJ Pavka, a cjelovečernji nastup imao je poznati glazbeni sastav Žute dunje tako da je narodno veselje potrajalo do kasno u noć.
Brestovčani su se pokazali kao izuzetno dobri organizatori i domaćini, a ugostiteljsku ponudu ponajprije ribljih specijaliteta organiziralo je Ugostiteljstvo Garfild iz Trenkova.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.