Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

(FOTOGALERIJA) Križni put u Kutjevu obilježio Veliki petak u duhu zajedništva

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: kutjevacki.hr
FOTO: kutjevački.hr

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: kutjevacki.hr
FOTO: kutjevački.hr

U dubokoj vjerskoj pobožnosti, Veliki Petak u Kutjevu donio je zajednički hod vjernika u kojoj prigodi je održan Križni put. S iznimnom radosti, vjernici su se okupili u Crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije kako bi krenuli na put duhovne obnove i molitve.


Put ih je vodio kroz Moćenice sve do posljednje postaje na brdu Vidim, gdje su se zastali u molitvi i razmišljanju o muci i patnji Isusa Krista. Križni put, koji simbolizira Isusovu posljednju stanicu do raspeća, bio je prilika za vjernike da se u tišini i molitvi prisjete Kristove žrtve za čovjeka te da dublje osjete duh Velikog Petka.


Osim duhovne dimenzije hod je bio obilježen zajedništvom među vjernicima i susjedima. Posebno srdačan doček priredile su obitelji Majstorović i Krauthaker, čime su uvelike pridonijele osjećaju zajedništva i topline među svima koji su sudjelovali u ovom duhovnom putovanju.


Veliki Petak, kao dan sjećanja na Kristovu patnju i smrt na križu, uvijek iznova budi svijest vjernika o važnosti žrtve, oprosta i ljubavi. Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo