Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

/FOTOGALERIJA/ Caffe bar Camel u Kutjevu proslavio 30. obljetnicu rada: ʼKod nas u lokal dolaze kako one mlađe tako i starije generacije jer se ugodno osjećajuʼ

PRIJE 10 MJESECI
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Ante Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | /FOTOGALERIJA/ Caffe bar Camel u Kutjevu proslavio 30. obljetnicu rada: ʼKod nas u lokal dolaze kako one mlađe tako i starije generacije jer se ugodno osjećajuʼ Požega.eu | /FOTOGALERIJA/ Caffe bar Camel u Kutjevu proslavio 30. obljetnicu rada: ʼKod nas u lokal dolaze kako one mlađe tako i starije generacije jer se ugodno osjećajuʼ

/FOTOGALERIJA/ Caffebar Camel u Kutjevu proslavio 30. obljetnicu rada: Kod nas u lokal dolaze kako one mlađe tako i starije generacije jer se ugodno osjećajuʼ

PRIJE 10 MJESECI
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Ante Krstanović

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Omiljeno okupljalište mladi Kutjevčana i njihovih gostiju iz uže i šire okolice, ali i onih malo starijih generacija, Caffe bar Camel u Kutjevu proslavilo je 30. godišnjicu uspješnog rada. Na proslavi su se okupili brojni prijatelji, stalni i povremeni gosti, ali i putnici namjernici koji su vidjeli da se nešto lijepo događa ispred lokala na poznatom mjestu, gotovo u samom centru malenog gradića podno Krndije. Svi su bili dobro došli, počašćeni su raznim gastronomskim specijalitetima, vrhunskim kapljicama vinima i drugim napitcima uz milozvučne glasove i tamburaške takte mladih tamburaša De Gotho predvođene Mihaelom Ribičićem.

Cafe bar Camel obiteljska je priča obitelji Previšić, koje poslove uz ljubazno osoblje vodi gospođa Kristina uz svesrdnu pomoć supruga Željka i sina Matiju koji uvijek uskaču kad treba obaviti one malo teže, kako bi neki rekli rudarske poslove.

Vratimo se malo unazad i protekli 30 godina o čemu smo razgovarali sa samozatajnom i radišnom Kristinom Previšić, a koja se unatoč odmaku vremena jako dobro sjeća početaka rada u ugostiteljstvu koje godine u nekim periodima i nisu bile ako lagane.

-Drago mi je a se u lokalu kroz dugi niz godina ovdje okupljaju mladi. Danas iako malo stariji, očevi i majke, ma gdje bili i živjeli, a tada mladići i djevojke, i dalje rado dolaze u naš lokal jer se ugodno osjećaju. Svakom gostu posvetimo pozornost i želimo da vrijeme provede kao u krugu svoje obitelji, jer mi zapravo, mi i naši stalni gosti i jesmo jedna obitelj – govori nam Kristina vraćajući se na sami početak i one ratne godine 1991./1992. kada su uz ugostiteljski objekt imali i voćarnu, poznati Mexico, koja baš i nije mogla opstati zbog nelojalne konkurencije i otvaranja trgovački lanaca.

-Ono što moram naglasiti je da smo suprug Željko i ja rame uz rame sami krenuli u ovaj biznis, širili smo se i u granicama mogućnosti ulagali uvijek u nešto novo kako bi lokal bio što ljepši i ugodniji za svakog gosta. Tada nije bilo lako raditi u ugostiteljstvu, kao što to nije niti danas, ali kad se zacrta krajnji cilj nema povlačenja. Mlađe generacije su nas kao gosti obvezali da budemo što bolji. Nisu oni baš često odlazili u Požegu i druga mjesta tražiti zabavu. Nije tada bilo niti prijevoznih sredstava kao danas, a mi smo im omogućili da u Kutjevu imaju sve ono što bi im netko u nekim drugim  mjestima ponudio. Živjeli smo i danas živimo za svakog gosta. Većina gostiju, brojne, tada malo mlađe, a danas starije generacije stvorile su svoju „ugostiteljsku bazu“ ovdje u Camelu na čega smo jako ponosni i svima njima zahvalni – priča nam svoju priču Kristina vraćajući se na ono bitno govoreći kao roditelj da je ono jedno od bitnijih da roditelji ne rinu za svoju djecu ako znaju da su došli večer i zabavu provesti kod njih u lokalu.

Veliki broj putnika namjernika odluči sati i odmoriti se u Camelu jer ih privuče u ljetnm vremenu raskošna terasa ali ugodni glazbeni zvuci koji se čuju iz lokala. I brojne estradne zvijezde koje dolaze zbog nastupa u Kutjevu gotovo da ne zaobiđu Camel jer dobiju informaciju gdje se mogu osjećati kao u krugu svoje obitelji bez da ih itko uznemirava u trenutcima njihove pripreme za nastup i drugih dogovora.

Mogli bi još puno toga o Camelu govorit i njihovom 30-godišnjem radu. Vrmena nije bilo mnogo jer su brojni gosti tražili razgovor s gazdaricom i njezinim članovima obitelji u njihovoj prigodi visoke obljetnice. Još ono što nas je zanimalo, a to je kako je nastalo ime Camel.

-Lokal smo nazvali Camel zato što smo i muž i ja zainteresirani za kulturu Egipta, fascinirani smo općenito poviješću i kulturom. Inzistirali smo da onda i bude nešto što karakterizira Egipat, tako smo odabrali naziv Camel, u prijevodu deva – zaključuje Kristina.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.