Požega.eu
ZADNJI OVOGODIŠNJI „KNJIGNIKʼ

[FOTO] Održana predstava za djecu u Pleternici, a za odrasle zanimljivo putopisno predavanje Hrvoja Jurića

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić [FB]
FOTO: I.T./FB

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | [FOTO] Održana predstava za djecu u Pleternici, a za odrasle zanimljivo putopisno predavanje Hrvoja Jurića Požega.eu | [FOTO] Održana predstava za djecu u Pleternici, a za odrasle zanimljivo putopisno predavanje Hrvoja Jurića

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić [FB]
FOTO: I.T./FB

Hrvatska knjižnica i čitaonica u Pleternici organizirala je u srijedu 27. rujna zadnji ovogodišnji „Knjignik“. Prije ove manifestacije, koju financira Ministarstvo kulture i medija, uz podršku Grada Pleternice, na Trgu bećarca je predvečer predstavljena realizacija projekta ''Ljetni bećarac“, koji financijski podupire Ministarstvo kulture i medija. Najmlađi članovi Kulturno-umjetničkog društva „Orljava“ predstavili su bećarce koji su proizišli iz ovoga projekta. Otvarajući „Knjignik“, prigodnim pozdravnim riječima obratili su se djelatnica Knjižnice Martina Pulpan i gradonačelnica Marija Šarić. Djeca u pratnji svojih roditelja imali su priliku pogledati predstavu ''Vuk i sedmi kozlić“, u izvedbi kazališne družine ''Ivana Brlić-Mažuranić'' iz Slavonskog Broda. U ovoj dinamičnoj tragikomediji, kombinacijom klasične glume i predmetnog lutkarstva, mladi glumci predstavili su brojnoj publici sudski slučaj i skandal proljeća odnosno stoljeća.

U programu za odrasle u prostoru Knjižnice održano je putopisno predavanje Hrvoja Jurića i promocija knjige ''Put sjevera''. Pozdravljajući posjetitelje, gradonačelnica Marija Šarić je napomenula kako se i Knjižnica, organizator predavanja, uključila u brojne gradske manifestacije.-Ova putopisna knjiga može nam svima biti poticaj da se svi uključimo u kretanja i iskušamo svijet turizma, da što više putujemo. Nije bit samo ići nekuda već je bit stvarati dobre uspomene, a odlaskom izvan granica našega grada više cijenimo ono što imamo oko sebe-poručila je, među ostalim, gradonačelnica.

Ovaj osebujni i zanimljivi putopisac i avanturist iz Vrbice u blizini Đakova, rođen 1986. godine, istaknuo je kako je tijekom druge godine na Ekonomskom fakultetu odustao od studija i posvetio se pisanju kojim se bavi od djetinjstva. Prvo putovanje biciklom imao je 2011. godine, bez iskustva i profesionalne opreme, a 2019. godine svojim je električnim biciklom napravio krug oko svijeta. Tijekom predavanja predstavio je svoje putovanje dugo 2100 kilometara, od Osla do Nordkappa, na samom sjeveru Norveške, a zanimljivo je kako su na ovom neobičnom i nevjerojatnom putovanju biciklom njegovi vjerni suputnici bili psi Ena i Max. Tako je nastala knjiga ''Put sjevera'' u kojoj je detaljno opisao cijelo putovanje u teškim snježnim uvjetima i svoj nevjerojatan pothvat. Bio je suočen s brojnim opasnostima i problemima, no sve je to izdržao. U knjizi je prikazano oko 300 lijepih i atraktivnih fotografija. U posljednjih pet godina Hrvoje piše priče o svojim putovanjima i organizira putovanja za druge.
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.