Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

(FOTO) Održan koncert za pamćenje Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I.T.

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I.T.

Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ iz Požege održalo je 24. svibnja u večernjim satima koncert u multimedijalnoj dvorani Interpretacijskog centra Terra Panonica u Pleternici. Koncert je počeo dvjema pjesmama (Tri jetrve, Kćer sam roda hrvatskoga) bez instrumentalne pratnje (acapella), koje je izveo zbor Vila Velebita, a dirigent je bio Valentin Petranović. Članovi i članice zbora imali su na repertoaru pjesme „Gacka“, „Kome bi šumilo more moje sinje“, „San vila Velebita“, „Moj sokole…“ i dr.


Osim izvođača iz Društva, nastupili su i gosti. Članovi i članice Kulturno- umjetničkog društva „Svilenka“ iz Buka zapjevali su pjesme „Šetale se tri djevojke“, Moja duša“ te „Iz kamena voda teče“ , što je popraćeno dugotrajnim pljeskom. Tijekom večeri zboru su se pridružili članovi Tamburaškog noneta požeške Glazbene škole: Lana Prišć, Ana Bešlić, Antun Kovačić, Stjepan Cvitić, Robert Došen, Antonio Žeravica, Matej Rakitić, Dominik Gašparović, i Antea Glavaš. Uz njihovu pratnju  nastupile su gošće Natea Perinović s pjesmom „Nad ravnicom prosule se zvijezde“ i Ema Botički s pjesmom „Dika mornar“.


Mladi i daroviti Stjepan Cvitić otpjevao je uz pratnju zbora pjesmu „Budi sretna Slavonijo“, a članovi zbora Finka Andačić i Ivica Zorićić pjesmu „Slavonka je Ličaninu srce poklonila“. 


Zbor Vila Velebita oprostio od posjetitelja ovog nezaboravnog koncerta poznatom pjesmom „Vila Velebita“ i ličkim bećarcem te su izazvali buru oduševljenja nazočnih gledatelja. Tajnica Društva Anđa Gitt uručila je gostima, pojedinim izvođačima i dirigentu prigodne darove za uloženi trud. Darove su primili predsjednica KUD-a „Svilenka“ Branka Leist, solisti Natea Perinović, Ema Botički, Finka Andačić, Stjepan Cvitić, Ivica Zoričić i maestro Valentin Petranović.
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.