Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
PLETERNIČKA UDRUGA GRBAVICA

(FOTO) „Nasilje nije IN“ - Održana završna konferencija programa

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I.T.

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I.T.

Udruga za sport i rekreaciju Grbavica održala je u svom obnovljenom domu u Pleternici završnu konferenciju programa „Nasilje nije IN“, koji je predstavila Edita Lombar iz pleterničkog Poduzetničkog centra. Udruga je nositelj programa čije je razdoblje provedbe od 1. lipnja 2023. do 31. svibnja 2024., a vrijednost 25.000 eura. Partneri su Grad Pleternica i gradska Udruga Mladi za mlade. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Ciljevi programa su osnaživanje mladih lokalne zajednice, prevencija nasilja putem sportskih aktivnosti, poticanje mladih na angažman u zajednici, poboljšanje komunikacije između mladih ljudi, promoviranje opće vrijednosti nenasilja, povezivanje partnera i prihvaćanje mladih s poteškoćama. Naglašeno je kako je projekt opravdao svoju svrhu, a izražena je želja za nastavkom ovoga programa.


O značaju programa za Udrugu govorio je predsjednik Tomislav Vidaković zahvalivši posebno Gradu, gradonačelnici i njenim suradnicima na svemu što pridonosi radu Udruge.-Ne raspolažemo s nekim velikim novcem, a odobrena sredstva ovoga projekta osiguravaju nam bolju opremu, više lopti i ostalog za djecu-naglasio je predsjednik.
Gradonačelnica Marija Šarić izrazila je zadovoljstvo dolaskom na Grbavicu te je napomenula da je ovdje puno pozitivne energije, a ima toliko djece kao ni u jednom Mjesnom odboru, ni u jednom dijelu grada.


-Čestitam vam na tome i na svim aktivnostima koje provodite. Ono što je vrlo bitno spomenuti jest vaše zajedništvo i energija, što je poticaj da zajednički stvaramo još više i donosimo još bolje uvjete za naše mališane i sve one koji ovdje borave. Ovaj trogodišnji projekt je došao kao rezultat vašeg dugogodišnjeg rada s dobro utemeljenim postavkama za dobivanje projekta. Vrlo malo gradskih udruga provodi takav projekt, a Ministarstvo daje sredstva za provođenje trogodišnjih aktivnosti, što stvarno nije malo. Napravili ste puno više nego što se od vas očekivalo. Prije dva dana dobili smo još jedan projekt, za uređenje dječjeg igrališta, koji ste dugo očekivali. Uskoro krećemo s radovima, a ovaj lijepi prostor bit će namijenjen za igru, druženje i stvaranje novih uspomena-naglasila je gradonačelnica.


Nakon održane konferencije, u sklopu projekta je muškoj i ženskoj djeci podijeljeno stotinu tenisica i majica, koje je financiralo Ministarstvo. Podjelom su obuhvaćena djeca uzrasta od vrtićke dobi do 17 godina. U svrhu prevencije nasilja u sportu, u sklopu programa „Nasilje nije ˝IN,˝ održano je sportsko natjecanje pod nazivom „Turnir ulica“. Članovi i simpatizeri Udruga Grbavica s područja Ivandvorskog naselja te Ulica Eugena Podubskog i Ante Starčevića  nastavili su s druženjem uz gastronomsku ponudu, a djeca i odrasli okušali su se u raznim sportovima (stolni tenis, povlačenje užeta, skakanje u vreći). Na nogometnom igralištu odigrana je utakmica između dviju dječjih ekipa, a pobjedniku i drugoplasiranom dodijeljeni su pehar i medalje. U kasnim poslijepodnevnim satima sudionicima ovoga skupa pridružila se županica Antonija Jozić.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.