Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Vinari izveli supruge i ugostili rodbinu i prijatelje (FOTOGALERIJA)

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Vinari izveli supruge i ugostili rodbinu i prijatelje (FOTOGALERIJA) Požega.eu | Vinari izveli supruge i ugostili rodbinu i prijatelje (FOTOGALERIJA)

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Protekle dvije pandemijske godine članovi Udruge voćara, vinogradara i vinara „Vino – kap“ iz Kaptola obilježavali su blagdan svoga patrona sv. Martina u društvenom podrumu u ograničenom broju. Do pandemije to je bio veliki društveni događaj kada su vinogradari izvodili supruge, pozivali rodbinu i prijatelje na zabavu u mjesnom vatrogasnom domu s nekoliko stotina uzvanika. Gostilo se društveno-političke radnike općine i županije, prijatelje Udruge iz svih krajeva Hrvatske. Pjevalo se i plesalo do ranih jutarnjih sati.

Martinjska zabava je ponovo održana, onako kako su Kaptolčani navikli od prije. Najvažnije, krštenje mošta u vino obavljeno je uz dvojicu vinskih biskupa, Hrvoja Sontakija Cecu zvanog Kitokret Venjski i Ivana Fistrića poznatijeg kao Fio Kutjevski. Kaptolčani odabiru svaki puta dva vinska kuma. Ovoga puta izbor je pao na članove Udruge Hrvoja Pavlovića, vinara iz Češljakovaca i Brunu Zadru, liječnika iz Bjelovara. Dosadašnji kum Ivan Valentić Grga predao je ključ koji simbolično obvezuje kuma Pavlovića na obilazak podruma i kontrolu vina članova Udruge.

Na zabavi je održan i vinski kviz u kojem su Anka Šutalo, Davor Banović i Drago Čakalić, svi troje sudionici televizijske emisije „Večera za 5“, te Marijana supruga kuma Hrvoja Pavlovića i novoizabrani kum Bruno Zadro prepoznavali vina po boji, ukusu i drugim karakteristikama u čemu se najvještiji pokazao kum Zadro. Nakon kviza Anka i Drago otpjevali su nekoliko pjesama što je bilo ugodno za slušanje, a uz pratnju benda „Premium“ iz Požege koji su bili zaduženi za pjesmu i svirku na zabavi. Osim toga kum Pavlović je održao degustaciju nekoliko vina iz svoje proizvodnje, a njegova graševina je bila i službeno vino koje se pilo na zabavi.

Među brojnim uzvanicima bili su i Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol i Mario Rašić, kaptolački župnik. Za jelo, kako priliči u ovoj prigodi, servirane su martinjske kobasice i svinjska rebarca uz kiseli kupus i krumpir te još neka jela i slastice, a sve u režiji ugostiteljstva Ledić.

Tekst i foto: D. MirkovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo