Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Vina Kutjeva d. d. idu na prestižno natjecanje i ocjenjivanje u Latinsku Ameriku

PRIJE 8 MJESECI
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Plakat

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Vina Kutjeva d. d. idu na prestižno natjecanje i ocjenjivanje u Latinsku Ameriku Požega.eu | Vina Kutjeva d. d. idu na prestižno natjecanje i ocjenjivanje u Latinsku Ameriku

PRIJE 8 MJESECI
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Plakat

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Nakon velikog uspjeha hrvatskih vinara na prošlogodišnjem natjecanju i osvajanju velikog broja zlatnih medalja, te vrlo uspješne suradnje Veleposlanstva RH u Čileu naša zemlja je izabrana za Zemlju partnera na ovogodišnjem, 28. po redu najprestižnijem vinskom natjecanju i ocjenjivanju vina i žestokih pića Latinske Amerike koje se održava od 14. do 18. studenoga u Santiagu de Chileu. Sajam je velika prilika za predstavljanje naših vrhunskih vina, ali i Hrvatske kao popularne i poželjne turističke destinacije na Mediteranu.
Uz potporu Hrvatske gospodarske komore na ovogodišnjem izdanju manifestacije Catad'Or Word Wine Awards svojim vinima predstavit će se vinarije Kutjevo, Badel 1862, Jako vino iz Bola na Braču i Agrolaguna, kao predstavnici regionalnih organizacija u Hrvatskoj.
Prema raspoloživim informacijama u Kutjevu su iznimno zadovoljni prošlogodišnjim nastupom i osvojenom zlatnom medaljom te su odlazak u Santiago i ove godine uvrstili na listu prioriteta kada su u pitanju sudjelovanja na internacionalnim ocjenjivanjima.
-Kao vinarija koja izvozi i plasira svoja vina u više od 20 zemalja, od iznimnog nam je značaja sudjelovati na velikim svjetskim natjecanjima gdje se prezentiraju vinari iz cijelog svijeta, kako bismo uvidjeli gdje se nalazimo po kvaliteti i prezentaciji u odnosu na druge proizvođače. Budući da je Čile jedna od najpoznatijih vinskih zemalja, pa tako i manifestacija Catad'Or koja ima visoku reputaciju među vinskim stručnjacima, važno nam je testirati i klasificirati kvalitetu naših vina u jakoj konkurenciji južno-američkih vina i vina iz ostalih zemalja svijeta - istakao je dino Galić, član Uprave Kutjeva d. d.
Prošle godine hrvatska vina i žestoka pića prvi su ocjenjivana na ovom međunarodnom natjecanju te su dobila čak 17 medalja. Ove godine poslan je 41 uzorak vina od kojih je 17 bijelih, 20 crnih, jedno rose i tri pjenušava, a upućeno je i sedam uzoraka žestokih pića.
Ove godine ocijenit će se ukupno 1.300 uzoraka iz 20 zemalja. Ocjenjivački sud ove godine broji 70 međunarodnih stručnjaka među kojima su poznati somelieri, predstavnici specijaliziranih vinskih magazina i drugi vinski majstori. Nagrađuje se 30 posto od ocijenjenih uzoraka vina i to po izrazito strogim kriterijima uključujući i tzv. ocjenjivanje na slijepo.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.