Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

U pratnji županice Antonije Jozić, hrvatski europarlamentarac Karlo Ressler posjetio Muzej bećarca

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I.T.

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I.T.

Zastupnik Republike Hrvatske u Europskom parlamentu Karlo Ressler pratnji županice Antonije Jozić posjetio je Muzej bećarca u Pleternici. Dočekala ih je gradonačelnica Marija Šarić sa svojim suradnicima te uz riječi dobrodošlice istaknula kako je Karlo Ressler dao veliku podršku od samog otvaranja Muzeja.


- Bio je na otvorenju, a isto tako i kasnije omogućio je prezentaciju našeg Muzeja u Europskom parlamentu. To je bila velika prilika da naš Muzej prezentiramo izvan granica Republike Hrvatske i zahvalna sam na tome, a isto tako i na današnjem dolasku jer je ovo prilika da mu pokažemo što smo napravili od otvorenja, koje smo rezultate ostvarili i koji su planovi u narednom razdoblju. Nadamo se da će i dalje biti podrška sa svim svojim aktivnostima u našim daljnjim planovima i projektima-naglasila je gradonačelnica.
Izražavajući mu zahvalnost, županica Antonija Jozić je napomenula da je zastupnik Ressler  na području Požeško-slavonske županije prethodno posjetio Lipik i Pakrac.


-U Lipiku smo posjetili Centar za umjetnu inteligenciju, ali ona druga priča koju pričamo o Požeško-slavonskoj županiji je priča o turizmu i korištenju europskih sredstava. Toplice Lipik su podigle zdravstveni turizam na viši stupanj na području Požeško-slavonske županije. Spahijski podrum u Pakracu je partner Gradu Pleternici na ovom velikom projektu uređenja podruma i Muzeja bećarca. Na neki način želimo pokazati i dokazati da Požeško-slavonska županija ima potencijal u razvoju kontinentalnog i održivog turizma. Na tome smo iznimno  zahvalni zastupniku Ressleru na svakoj onoj ruci podrške koja je došla iz Europskog parlamenta, ali ne samo u smislu i mogućnosti korištenja europskih fondova nego i prijateljskog odnosa prema cijeloj Požeško-slavonskoj županiji-zaključila je županica te izrazila dobrodošlicu zastupniku.
Podsjetivši na to da je bio u Pleternici na otvorenju Muzeja i Trga bećarca, zastupnik Ressler je istaknuo kako su pokušali u Europskom parlamentu predstaviti sve ono što pruža Požeško-slavonska županija u smislu ovoga što predstavlja i ovaj Muzej.


-To znači predstavljanje običaja i tradicije i načina današnjeg života, ali isto tako i kako se živjelo u neka prošla vremena, te pokušati to ‘uglazbiti’ u jednom hrvatskom, ali i europskom kontekstu. Mislim da ovaj muzej to stvarno radi na najbolji mogući način i da zapravo predstavlja primjer kako bi upravo to i obogaćivanje jedne kulturne turističke ponude, ali isto tako i ponos na našu tradiciju, na naše korijene, trebao biti prikazan. Jasno, uz pomoć europskih fondova koji i pomažu da se Požeško-slavonska županija razvija ovako kako se razvija- kazao je, među ostalim, Karlo Ressler te se ukratko osvrnuo na svoj posjet Lipiku i Pakracu.


Prigodnim pozdravnim riječima zastupniku se obratila Jasna Hoffman, ravnateljica pleterničke Javne ustanove. Ona je s ponosom iznijela podatak da je u Muzeju od otvaranja bilo više od 18. 000 posjetitelja iz svih hrvatskih županija, koji su došli i prošli kroz ovaj svijet bećarca. Ravnateljica je zatim Karlu Ressleru pokazala unutrašnjost i zanimljive muzejske dijelove.  
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.