Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Turistička agencija „Avanterra“ pleterničkog Poduzetničkog centra - ljetni kamp za djecu od 28. do 30. lipnja u Zarilcu

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Turistička agencija „Avanterra“ pleterničkog Poduzetničkog centra - Ljetni kamp za djecu od 28. do 30. lipnja u Zarilcu

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Na održanoj konferenciji za novinare pored zarilačkog ribnjaka predstavljeni su Ljetni kamp Zarilac i nova Turistička agencija „Avanterra“ pleterničkog Poduzetničkog centra. Ravnateljica Centra Barbara Rudež istaknula je da će agencija pružati usluge organizacije turističkih paketa, izleta, putovanja i posebnih turističkih tura koje će svim posjetiteljima omogućiti jedinstven doživljaj ovog lokaliteta, prirodnih ljepota i kulturnog nasljeđa.


-Isto tako iskoristit ćemo priliku i ujedno vam predstaviti prvi „proizvod“ naše turističke agencije „Ljetni kamp Zarilac”. To je kamp za djecu koji će se provesti od 28. do 30. lipnja, bit će prepun sportskih i zabavnih aktivnosti, ali i svojevrsna je platforma za osobni rast i razvoj djece. Ono što želim naglasiti jest da ga organiziramo u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja i Športskim ribolovnim društvom Londža-istaknula je ravnateljica .


Govoreći o Kampu, turistički predstavnik agencije Ivan Pavić kazao je kako je osmišljeno da se događa u prirodnom okruženju na prekrasnom jezeru u Zarilcu.
-Kamp će trajati od 28. do 30. lipnja, a djeca će u tri dana, uz edukacije HGSS- a, naučiti dosta toga, imat će i zip line, edukativne cjeline, praktičnu prezentaciju u prirodi o opasnostima, upoznavanje s opremom za planinarenje, kampiranje i spašavanje. Imat će i kino na otvorenom, a zadnjeg dana će posjetiti Muzej bećarca Interpretacijskog centra Terra Panonica, a vozit će se vlakićem. Uz sve ovo uključeni su obroci te stručno vodstvo HGSS-a-kazao je Pavić.


U realizaciji Ljetnog kampa za djecu partner Turističke agencije je i požeška Stanica HGSS-a, Požega, a njen pročelnik Zvonimir Miler napomenuo je kako to nije ništa novo.
-Ljetni kamp će se prvi put odvijati na jezeru u Zarilcu, a to je nešto što i inače provodimo i dio je kampanje koju HGSS radi na razini države, a to je sigurno kretanje i boravak u prirodi. U svim prigodama stavljamo se na raspolaganje lokalnim samoupravama i zajednici kad god se to želi na ovaj način napraviti, a idealno je da to traje nekoliko dana. Cijeli program je zamišljen kao edukativan i zabavan i da promovira dvije stvari: sigurno i zabavno kretanje u prirodi. Djeca će tako prvi dan imati najprije upoznavanje s opasnostima koje im prijete u prirodi, kako ih prepoznati i izbjeći, a nakon toga imaju sigurno kretanje koje obuhvaća i kretanje pješice i po užadima te korištenje neke opreme. Imat će i korištenje zip line i malo se odvojiti od zemlje, te priliku voziti se u HGSS-ovom čamcu za spašavanje i upoznati se sa vodom. Vidjet će kako to radimo, a nešto će moći raditi zajedno s nama. Ono što je bitno jest da će djeca ovdje i noćiti, dakle provest će i noć u prirodi zajedno s nama uz sve najviše standarde sigurnosti i osjetit će taj ugođaj. Nadam se da će se djeca zabaviti, da će im to ostati u lijepom sjećanju te da je ovo početak neke nove tradicije - naglasio je je pročelnik Miler. U obraćanju novinarima gradonačelnica Marija Šarić je napomenula da su u gradskoj upravi iznimno ponosni na sve svoje tvrtke i ustanove koje svake godine rade nadogradnju svojih usluga.


-Osnivanjem Turističke agencije, Poduzetnički centar je tako proširio svoje aktivnosti.Ono što radimo jest da smo kao Grad pripremili infrastrukturu za brojne turističke posjete, sadržaje i atraktivnosti, a sada naše tvrtke i ustanove pokušavaju sve to umrežiti u pakete i ponuditi novim gostima Grada Pleternice. Ovaj kamp se izrodio iz ideje Interpretacijskog centra Terra Panonica, u Javnoj ustanovi Pleternica, gdje su naši mališani imali jednodnevnu radionicu i izlet u prirodu, a ovo je nadogradnja toga. Dakle, gledamo onu formulu koja je već isprobana, a to je da nudimo ovaj stručni dio u suradnji s partnerima koji su puno vještiji u tom dijelu, u ovom slučaju je to HGSS. S druge strane, u Pleternici nudimo onaj turistički sadržaj i onaj drugi dio koji želimo promovirati. Tako dobivamo jedan zaokruženi paket- aranžman koji nudimo našim posjetiteljima. Turistička agencija je osnovana najviše s ciljem promocije naše destinacije i naše Pleternice-poručila je gradonačelnica.


Zasigurno je da će Kamp u Zarilcu pružiti djeci jedinstvenu priliku da se odmaknu od svakodnevnog digitalnog svijeta i izravno povežu s prirodom. Konferenciji za novinare prisustvovao je i Ivan Aračić, predsjednik Športskog ribolovnog društva „Londža“, sa suradnicima.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: