Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

TRADICIJA NA DILJ GORI: Požeški pjesnici Đurđa Crnković i Davor Zakšek dobili nagrade na Sovskom jezeru

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić

Već po tradiciji unazad desetak godina Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac iz Požege sa svojom sekcijom Ruševo organiziralo je na Sovskom jezeru planinarsko-kulturnu manifestaciju Susret planinara pjesnika i slikara. Kao i prijašnjih godina ovaj događaj je okupio planinare te pjesnike i slikare iz cijele Slavonije njih stotinjak koji su iskoristili priliku za boravak na svježem zraku te u dobroj atmosferi i druženju. 
Svi sudionici događaja su se okupili u selu Ruševu odakle su krenuli najljepšim stazama Dilj gore. Tijekom hodanja u nekoliko navrata sve okupljene je popratila kiša međutim dobro raspoloženje nije moglo ništa pokvariti. Svi izletnici su uživali u proljeću te u šumi i prirodi koja je u punom cvatu. Prije samog dolaska na odredište planinari su obišli vidikovac te su napravili krug oko Sovskog jezera kojeg smatraju ostacima Panonskog mora. 
Predviđeni kulturno umjetnički program je počeo nakon dolaska svih sudionika s nekoliko skladbi grupe Duo amor Kristine i Damira Devčića. Tom prilikom pjesnici su recitirali stihove svojih djela, a slikari pokazali svoje uratke. 
Prvo mjesto među pjesnicima osvojila je Iris Đurkić iz Valpova, drugo mjesto Davor Zakšek iz Požege, te treće Đurđa Crnković iz Požege. U kategoriji slikara nagradu je dobila Marina Brus. Tijekom čitanja poezije svi prisutni mogli su degustirati Akademska vina Zlatne doline dok su partneri manifestacije Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi i Udruga Alumni FTRR osigurali prigodne nagrade za sve sudionike programa. 
Nagrade najboljima su uručili predsjednik Sokolovca Bruno Horvat i voditelj sekcije Ruševo Blaž Arežina. Posebnu nagradu organizatora je dobila obitelj Subić koja je ovom prilikom pripremila vrhunski ručak pileći paprikaš za sve sudionike i goste. Vodič izleta je bio iskusni planinar Branimir Bartolović. Druženje zabava i pjesma su trajali do kasnih poslijepodnevnih sati uz zajednički dogovor da se tradicija i dalje nastavlja. Pokrovitelji ove manifestacije su bili Općina Čaglin i Odbor za uređenje i zaštitu Sovskog jezera.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.