Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Marketinške aktivnosti u sklopu projekta „Svijet graševineʼ /FOTO/

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: D. Krstanović /TZ PSŽ
FOTO: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Marketinške aktivnosti u sklopu projekta „Svijet graševineʼ /FOTO/ Požega.eu | Marketinške aktivnosti u sklopu projekta „Svijet graševineʼ /FOTO/

Svijet graševine

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: D. Krstanović /TZ PSŽ
FOTO: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U sklopu projekta „Svijet graševine (Spahijski podrum, Muzej bećarca, brendiranje)“ jedan segment unutar skupa aktivnosti je medijsko putovanje nacionalnih novinara u Požeško-slavonsku županiju kako bi se upoznali s realizacijom projekta i područjem Svijeta graševine.

Prvog dana predstavljanja Projekta u Pakracu desetak novinara uz direktoricu Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maju Jakobović pozdravila je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Nešto više o projektima govorili su direktorica PANORA-e Senka Horvat i direktorica Javne ustanove Pletenica Jasna Hofman.    

Nositelj projekta je Grad Pakrac, a partneri projekta su Grad Pleternica, Požeško-slavonska županija, Muzej grada Pakraca, Gradska knjižnica Pakrac, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije i Javna ustanova Pleternica, a tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta pruža Regionalni koordinator razvoja PSŽ. Ukupna vrijednost projekta je 8.729.448,53 EUR, a iznos EU sufinanciranja je 7.364.372,69 EUR. Razdoblje provedbe projekta: 29.09.2017.-29.06.2024.

Svijet graševine objedinjuje tri vinogorja Požeško-slavonske županije – Vinogorje Kutjevo, Vinogorje Požega-Pleternica i Vinogorje Pakrac.

U sklopu projekta opremljen je i otvoren Muzej bećarca koji sadrži Malu kuću graševine te cjelokupni prikaz prožimanja bećarca, pri UNESCO-u zaštićene nematerijalne kulturne baštine,  kroz svakodnevni život. Nadalje, još uvijek su u tijeku radovi drugog objekta u sklopu projekta kako bi nastao hibrid muzeja i knjižnice naziva Spahijski podrum te je cijelo područje dobilo na korištenje brend Svijet graševine uz dokumentaciju za Kuću graševine.

Posebnosti Svijeta graševine su: vinski podrum iz 1232. godine u Kutjevu, vrhunska vina, najbolje svjetske graševine, velike i male vinarije na sva tri vinogorja, a vinogorja se nalaze na 45,3 paraleli na kojoj se nalaze i sve najznačajnije svjetski poznate vinske lokacije. Dosadašnja ulaganja temelj su za umreženi daljnji razvoj i suradnju svih dionika.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo