Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Sustav povratne naknade: U pleterničkom reciklažnom dvorištu postavljen stroj za otkup ambalaže

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. K./Komunalac Požega d.o.o.
FOTO: pleternica.hr

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Sustav povratne naknade u Pleternici

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. K./Komunalac Požega d.o.o.
FOTO: pleternica.hr

Komunalac Požega d.o.o. je u Reciklažnom dvorištu Pleternica uslugu zbrinjavanja kućnog otpada proširio otkupom jednokratne ambalaže s povratnom naknadom putem aparata za odvojeno sakupljanje ALU, PET i GLAS ambalaže. Tako Pleterničani više neće morati plastične i staklene boce te limenke od pića predavati samo u trgovačkim centrima, već sada to mogu i u Reciklažnom dvorištu Pleternica.
Tako, nakon izgradnje reciklažnog dvorišta, podjele spremnika za papir, staklo i plastiku, provedenih edukacija u vrtićima te i za odrasle, Grad Pleternica nastavlja s realizacijom „zelenih projekata“.  Osim nove usluge pleterničkog Reciklažnog dvorišta, novost u Gradu Pleternici su i smeđi spremnici za sakupljanje biorazgradivog otpada na području grada čija podjela slijedi u srpnju.


-Nabavom stroja za prikupljanje ambalaže te prvih smeđih kanti, omogućujemo sugrađanima jednostavnije razdvajanje i zbrinjavanje otpada, ali u isto vrijeme kroz poticajne naknade smanjujemo trošak rada Reciklažnog dvorišta kojega financiramo iz gradskog proračuna. Time si omogućavamo da sredstva preusmjerimo na izgradnju novih dječjih igrališta i zelenih površina-izjavila je gradonačelnica Marija Šarić koja je danas uz direktora Komunalca Požega Domagoja Lovrića obišla Reciklažno dvorište te među prvima isprobala nabavljeni stroj.
Nastojeći podizati razinu svijesti lokalnog stanovništva o važnosti odvojenog sakupljanja otpada i očuvanju planeta za buduće naraštaje, Grad Pleternica nizom „zelenih“ projekata uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost povećava stopu odvojenog sakupljanja otpada i recikliranja. Ujedno se provode i edukacije stanovništva o odvajanju otpada, s naglaskom na biootpad kako bi se smanjila količina biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagalištima.
Radno vrijeme Reciklažnog dvorišta Pleternica je radnim danom od 9 do 16 sati te subotom od 7 do 12 sati, a za predanu ambalažu sugrađanima se u reciklažnom dvorištu isplaćuje naknada.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme:
POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo