Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Susret planinara pjesnika i slikara na Sovskom jezeru /FOTO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Susret planinara pjesnika i slikara na Sovskom jezeru /FOTO/ Požega.eu | Susret planinara pjesnika i slikara na Sovskom jezeru /FOTO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac iz Požege i njegova Sekcija Ruševo organizirali su ovog vikenda tradicionalnu planinarsku kulturnu manifestaciju Susret planinara pjesnika i slikara na Sovskom jezeru. Ona se organizira već gotovo četiri desetljeća kao i prijašnjih godina privukla je veliki broj planinara iz cijele Slavonije njih gotovo stotinjak.

Od društava odazvali su se Belišće, Dilj gora(Slav. Brod), Đakovo, Krndija(Našice), Vidim(Kutjevo) i Sokolovac, te gosti iz udruženja Poželi želju iz Subotice čime je ovogodišnja manifestacija dobila i međunarodni karakter.
Okupljanje je bilo već po tradiciji u selu Ruševu kod križa gdje je ujedno bio i početak planinarskog pohoda. Staza nije bila zahtjevna već je bila prilagođena za sve uzraste i one koji vole prirodu i ugodan hod. Put je vodio prekrasnim proplancima te najljepšim dijelovima Dilj gore koji nisu ostavili nikoga od planinara ravnodušnim.

Dolaskom na Sovsko jezero planinari su nastavili do vidikovca te se osvježili na izvoru vode. S obzirom na to da je bio prekrasan sunčani dan pogled je pucao na gotovo sve dijelove Požeške kotline.
Kulturno umjetnički program je bio predviđen oko 13 sati gdje su nastupili svi zainteresirani planinari pjesnici i slikari. Kao i prijašnjih godina bilo je jako lijepih uradaka koji su izmamili spontane ovacije i podršku pjesnicima. U napetoj konkurenciji pjesnika treće mjesto osvojila je Slavica Vuković iz Sovskog Dola, drugo mjesto Dalibor Šporčić iz Požege, a ovogodišnji pobjednik je bio Krsto Baćović iz Subotice. Svim dobitnicima nagrade je uručio predsjednik Sokolovca Bruno Horvat zahvalivši se na dugogodišnjem odazivu i podršci ovoj manifestaciji. Na manifestaciji svojim djelima posebno se istaknula slikarica Dragica Čukurilo.

Nakon prekrasnih pjesničkih uradaka planinari su nastavili druženje uz tradicionalni planinarski grah, te probrana pića u sjenici uz pomoć Udruge za očuvanje Sovskog jezera koja je bila domaćin. Već po tradiciji i ove godine vodič izleta je bio Predrag Livak koji je ujedno sudjelovao i u umjetničkom dijelu programa. Uz prekrasnu i nedirnutu prirodu planinari su uživali do kasnih poslijepodnevnih sati.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo