Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

SUSRET BISKUPA MARTINOVIĆA S RAVNATELJIMA ŠKOLA U POŽEGI

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Požeška biskupija

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Požeška biskupija

Na svršetku nastavne godine požeški biskup Ivo Martinović predvodio je 19. lipnja 2024. u požeškoj Katedrali svetu misu zahvalnicu. Nakon slavlja u prostorima župnog doma susreo se s ravnateljima požeških osnovnih i srednjih škola te učeničkog doma.


U svojoj prigodnoj riječi biskup je kazao ravnateljima kako je upoznat s njihovim zahtjevnim poslanjem te da im upućuje pozdrav posebnog poštovanja i zahvalnosti. Istaknuo je kako je odgoj mladih u današnje vrijeme osobito izazovan, ali i dragocjen. Osim što odgoj izgrađuje i formira djecu i mlade, on izgrađuje i učitelje i sve odgojno-obrazovne djelatnike. Pozvao ih je da u poniznosti budu spremni učiti jedni od drugih i da u tome pronalaze snagu za svoje poslanje. Na kraju im je zahvalio i za suradnju koju ostvaruju s Katehetskim uredom i na taj način omogućuju cjeloviti rast djece koji uključuje i vjeru.


U ime nazočnih ravnatelja biskupu se potom obratio Ivan Bedeničić, ravnatelj Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi. Zahvalio mu je na podršci koju pruža ne samo katoličkim školama Požege biskupije, nego i svim drugima te je posvjedočio kako među svim ravnateljima vlada iskren, dobar i suradnički odnos.


Susret je nastavljen zajedničkim domjenkom u ugodnom ozračju, a biskup je ravnateljima u znak zahvalnosti uručio najnovija tiskana izdanja Požeške biskupije: knjigu „Crkva sv. Lovre u Požegi“ autora biskupa Antuna Škvorčevića i „Sakralna baština Požeške biskupije – Odabrani primjeri“ autorice Mirjane Repanić Braun.
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo