Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Starica osporava ugovor o doživotnom uzdržavanju sa svojom nećakinjom, a postupak se stalno odugovlači!

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Starica osporava ugovor o doživotnom uzdržavanju sa svojom nećakinjom, a postupak se stalno odugovlači! Požega.eu | Starica osporava ugovor o doživotnom uzdržavanju sa svojom nećakinjom, a postupak se stalno odugovlači!

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Dugotrajni sudski proces kojega je pokrenula starica Julijana Lučić Jozak(94) iz Pleternice u namjeri da ospori svoj ugovor o doživotnom uzdržavanju sa nećakinjom Dubravkom Gajić prije desetak godina praktički je završen, no  ona se ne miri sa donesenom presudom.

Tvrdi da nećakinja nije poštivala odredbe ugovora zbog čega ga i dalje nastoji osporiti jer su joj tijekom godina njene bolesti više pomagale susjede među kojima su Vesna Bello i Gordana Špoler što je ona plaćala 300 eura mjesečno premda se nećakinja ugovor obavezala da će o njoj skrbiti. Njen susjed i prijatelj Stjepan Nemet, koji o Julijani na njen zahtjev brine više od deset godina, zatražio je od Centra za socijalnu skrb prije dvije godine skrbništvo nad bolesnom, nesamostalnom i nepokretnom bakom!

-Nadležni joj nameću nećakinju da skrbi o njoj ne gledajući reakciju bake koja je razočarana njenim odnosom i ponašanjem – kaže nam Nemet. Kroz ove postupke sudski vještak je utvrdio da je Julijana sve odluke donijela svjesna tako da ništa ne bi trebalo biti upitno.

Ona se žali na umreženost ljudi u požeškom pravosuđu i odvjetnika, te nedopustivu povezanost zbog čega smatra da ne može na odgovarajući način riješiti svoj problem iako je cijeli život pomagala ljudima i uvijek svima činila samo dobro. Kaže da je davateljica uzdržavanja nije izvršavala ugovoreno, te je izgubila povjerenje primateljice uzdržavanja pogotovo kada je u pitanju raspolaganje primanjima.

Potpisala je oporuku kojom susjedu Nemetu ostavlja kuću, no to se ne može riješiti zbog odugovlačenja ranijeg postupka. On danonoćno brine o Julijani, odvozi je liječniku, te na preglede i liječenja. To potvrđuje susjeda Špoler, no nju čak ne žele ni za svjedoka u postupcima iako je dugi niz godina skrbila o starici i posluživala je u najtežim godinama života.

Zbog odugovlačenja svih postupaka u nedogled jer šest godina izbjegavaju rješenja obratili su se nevladinim udrugama naše zemlje, te Pučkoj pravobraniteljici, a najavljuju obraćanje medijima kako bi se šira javnost upoznala sa navedenom pravosudnom sapunicom!Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo