Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

SREDSTVA LOVCIMA: Županica Antonija Jozić pripremila potpore lovačkim društvima i zakupnicima lova

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Arhiva, pozega.eu

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | SREDSTVA LOVCIMA: Županica Antonija Jozić pripremila potpore lovačkim društvima i zakupnicima lova Požega.eu | SREDSTVA LOVCIMA: Županica Antonija Jozić pripremila potpore lovačkim društvima i zakupnicima lova

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Arhiva, pozega.eu

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić uputila je Javni poziv za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje lovstva na području županije. Tako će se dodijeliti jednokratne financijske potpore za ovu godinu lovozakupnicima zajedničkih i državnih lovišta koji ih imaju u zakupu.
-Potpore će se dodjeljivati za provedbu programa i projekata kojima se ispunjavaju ciljevi i prioriteti definirani strateškim i planskim dokumentima Požeško-slavonske županije, provedbu programa i projekata kojima se ispunjavaju ciljevi i prioriteti osnivanja lovačkih udruga, podršku institucionalnom i organizacijskom razvoju udruga, obilježavanje značajnih datuma i značajnih obljetnica, organiziranje susreta, natjecanja, priredbi i drugih manifestacija, edukacije putem tečajeva, seminara, stručnih predavanja, razmjene iskustva te drugih oblika edukacije svojih članova, promicanje razvitka i unapređivanja ruralnih prostora, uzgoj, unos i zaštitu divljači i lovišta, kao i za povećanje kvalitete lovnotehničkih i lovnogospodarskih objekata u lovištima.
Prihvatljivo razdoblje trajanja projektne aktivnosti je do kraja ove godine te će se odobravati troškovi nastali u navedenom razdoblju neovisno od dana potpisa ugovora.
Na javni poziv mogu se prijaviti lovozakupnici zajedničkih i državnih lovišta koji su registrirani prema Zakonu o udrugama i upisani u Registar udruga, odnosno drugi odgovarajući registar najmanje godinu dana od dana objave ovog poziva, imaju sjedište na području Požeško-slavonske županije i/ili provode aktivnosti za koje traže potporu na tom području, zatim svojom aktivnošću pridonose razvoju ruralnog područja, da su uredno ispunili obveze iz svih prethodno sklopljenih ugovora o financiranju iz proračuna županije i drugih javnih izvora, te su se svojim statutom opredijelili za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja i kojima promiču uvjerenja i ciljeve koje nisu u suprotnosti s Ustavom i zakonom, koje imaju usvojen Financijski plan i Program rada za 2024. godinu, imaju zadovoljavajuće organizacijske kapacitete i ljudske resurse za provedbu programa ili projekta itd.
Sredstva za dodjelu potpora osigurana su u Proračunu županije za 2024. godinu kroz stavku za razvoj lovstva i iznose 39,8 tisuća eura. Najmanji iznos koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 150 eura, a najveći 2.600 eura. Prijave se primaju do 15. travnja ove godine.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo