Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
PREDAVANJE U PLETERNIČKOJ KNJIŽNICI

Snažno svjedočenje o patnji, obraćenju, oslobođenju i ozdravljenju

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Hrvatska knjižnica i čitaonica u Pleternici organizirala je 14. lipnja u sklopu LIDAS-a zanimljivo predavanje pod nazivom „Svjedočenje“, a predavač je bio poznati katolički misionar i evangelizator iz Kolumbije Marino Restrepo. Predstavljajući gosta, ravnatelj Knjižnice prof. Franjo Novak je istaknuo da je misionar studirao u Njemačkoj, dvadeset je godina bio glumac i vrlo nadaren glazbenik, s dugogodišnjom karijerom u Holywoodu.


-Od 16. godine živio je u drogi, promiskuitetu, magiji i svim ostalim porocima novoga doba. Otet je 1997., kada je imao 47 godina, a proživio je šest mukotrpnih mjeseci u prašumi Anda. Usred te patnje doživio je susret s Isusom tijekom kojega su mu dane mnoge naravne i nadnaravne spoznaje. Od tada je svjedok Božje ljubavi i katoličke vjere diljem svijeta-kazao je ravnatelj.


U pozdravnoj riječi gradonačelnica Marija Šarić zahvalila je predavaču na dolasku i na tome što je odlučio doći u lijepi mali grad Pleternicu .-Nadam se da ćete ponijeti lijepe uspomene, ali da ćete nam se uskoro i vratiti-poručila je gradonačelnica.


Obraćajući se sudionicima predavanja, Marinko Markota izrekao je lijepe riječi o značenju vjere i duhovnosti u čovjekovom životu. Nadahnuto je recitirao pjesmu „Molitva Gospi od suza“, autora i poznatog pjesnika Peje Šimića iz Zagreba, osvjedočenog prijatelja Pleternice.


Tijekom predavanja Marino Rastrepo je, uz prevođenje s engleskog Nedjeljke Batinović iz Zagreba, govorio o svom burnom životu, školovanja u Bogoti, ženidbi, odlasku u Hamburg u Njemačku, gdje je studirao umjetnost i glazbu. Poslije šest godina boravka u Njemačkoj odselio se u Kaliforniju gdje i danas živ. Posebno se osvrnuo na to kako je kao adolescent živio daleko od Boga, a šezdesetih godina 20. stoljeća intenzivno je živio hipijevskim životom koji se sastojao od droge, svih vrsta istočnjačkog poganstva, ezoterije i bezbroj oblika okultizma i praznovjerja. Naglasio je kako se njegov život iz korijena promijenio 1997. godine, kada je u Kolumbiji kidnapiran. U zatočeništvu je proveo šest mjeseci, bio je osuđen na smrt te je doživio mističan susret s Isusom Kristom, a proživio je mnoge teške kušnje. Unatoč svemu, kazao je, Božjom milošću je spašen od tjelesne smrti i vraćen u ovaj život kao nov čovjek. Zaključujući predavanje, ovaj katolički misionar je istaknuo kako se odrekao svoga načina života iz prošlosti.


-Uvijek moramo biti svjesni našega pravog cilja, a da bismo bili dobri, moramo biti hrabri da bismo opraštali, bili strpljivi, imali ljubavi, a samo hrabri odlaze u raj-poručio je, među ostalim, Marino Rastrepo. U glazbenom dijelu programa svojim prigodnim duhovnim pjesmama oduševili su mladi članovi Župnog katedralnog zbora sv. Terezije Avilske iz Požege.
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo