Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

SLAVLJE KOD POZNATOG VINARA IVE ENJINGIJA: Torta za 84. rođendan

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Rezanjem torte Ivo Enjingi, poznati vinogradar i vinar iz Hrnjevca proslavio je 84.rođendan. Na taj dan, a to je 17. svibnja svake godine, okupljaju se rodbina, prijatelji i poslovni partneri iz Hrvatske i inozemstva. Ovega puta okupilo se više od stotine uzvanika među kojima i Petar Mirković, Ivin poslovni partner iz Šapca i aktualni vinski kum, Stanko Šarić i Boris Ćiro Gašparac, poznata imena estrade. Ivin rođendan je i dan otvorenih vrata njegovog podruma. Posjetitelji s čašama obilaze bačve u podrumu, kušaju i piju vina koja žele.


Na kraju, a nakon bogate večere, degustacija desetak vina, a riječ je o graševinama i drugim vinima raznih godišta od kojih se neka nalazi u arhivi. Većina ih je nagrađivana na svjetskim, europskim i državnim manifestacijama. Posebno su bila zanimljive graševine, najstarija kasna berba iz 1994. godine koja je obzirom na starost od 30 godina zadržala osebujnost i svježinu, Nije prošao nezamjećen, a posebno kod ženskog dijela gostiju, rajnski rizling izborna berba iz 1998. Na kraju vrhunska crna vina kabernet sovinjon, merlot i pinot crni sva iz 2003. godine.


Pozdravljajući goste, Enjingi je poručio da se osjeća izuzetno dobro i zdravo.To postiže napornim radom i dobrom prehranom uz pijenje vina. Zahvalio je na čestitkama uz želju da se zdravi i veseli viđaju i narednih godina.
Kako priliči u toj prigodi, jede se birana hrana, piju izvrsna Enjingijeva vina, pjeva i pleše. Jela sa roštilja spremao je Anđelko Ledić, poznati požeški kuhar. Domaćica Danijela sa suradnicama spremila je čobanac, nekoliko jela od teletine i junetine od goveda red angus iz Ivinog uzgoja te janjetinu sa ražnja. Bilo je tu i suhomesnatih delicija, raznih sireva, kolača i štošta još drugog. Goste su služili poznati konobari Boro, Dule i Pero.


U glazbenom dijelu su sudjelovao tamburaši ansambl “Safir” pojačan Darkom Rodićem, poeškim harmunikašem i Davidom Bošnjakom, virtuozom na violini iz Bačkog Monostra u Vojvodini s kojima je dio gostiju dočekao zoru.
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.