Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

SKUPŠTINA KLASTERA ZLATNA DOLINA: Tri stručna predavanja povrtlarima požeškog kraja

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | SKUPŠTINA KLASTERA ZLATNA DOLINA: Tri stručna predavanja povrtlarima požeškog kraja Požega.eu | SKUPŠTINA KLASTERA ZLATNA DOLINA: Tri stručna predavanja povrtlarima požeškog kraja

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Udruga klaster proizvođača povrća Zlatna dolina iz Požege, osnovana prije 16 godina, a okuplja oko 40 članova, održala je u Etno kući Bello u Pleternici svoju redovnu godišnju skupštinu.


-Organizirali smo više stručnih predavanja, zajedničku nabavu sjemenskog krumpira za članove, a dogovorena je poslovna suradnja sa Podravkom vezan uz plasman rajčice za potrebe njihove prerade – kazao je u izvještaju o radu tijekom prošle godine predsjednik udruge Luka Japarić. Izvješće je prihvaćeno kao i plan rada.


Nastavit će stručnim predavanjima, nabavkom sjemenskog krumpira, suradnju na plasmanu rajčice sa Podravkom iz Koprivnice, a nastojat će pronaći još tvrtki kojima bi isporučivali proizvedeno povrće u Požeškoj kotlini. Nadalje planiraju posjete sajmovima, te proizvođačima industrijske rajčice i paprike u drugim krajevima naše zemlje.


Nakon izvještajne skupštine po tradiciji uslijedila su tri stručna predavanja. Tako je Danko Tolić, predstavnik tvrtke Singenta govorio o zaštiti povrća i sjemena, Darko Peić iz tvrtke Clause o profesionalnom sjemenu povrća, a Luka Obradović iz požeške agencije Proinvest o mogućnostima korištenja mjera i potpora u poljoprivredi.


Sudionici skupštine u razgovoru sa predavačima imali su prilike čuti mnogo korisnih informacija za svoju proizvodnju i njen daljnji razvoj.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.