Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Šampionska odličja vinima Kutjeva d.d. na ocjenjivanju u sklopu Festivala graševine

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović
FOTO: DK

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Šampionska odličja vinima Kutjeva d.d. na ocjenjivanju u sklopu Festivala graševine Požega.eu | Šampionska odličja vinima Kutjeva d.d. na ocjenjivanju u sklopu Festivala graševine

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović
FOTO: DK

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na jučerašnjem ocjenjivanju 104 uzorka vina u Kutjevu, koje se održava 17. godinu za redom u sklopu Festivala graševine među najboljima je Vinarija Kutjeva d.d. koja je prema ocjeni stručnog povjerenstva dobila dva šampionska odličja, i to za Vrhunsku svježu graševinu berbe 2023. godine te za predikatno ledeno vino berbe 2018. godine.
Tvrtka Vinum academicum, također je dobila šampionsku titulu i to za graševinu barrique berbe 2023., odležana graševina. Za pjenušac Jazz 2019. dobiveno je šampionsko odličje i to tvrtka Vitis vinogradarstvo i vinarstvo, Goran Josipović.
Najbolje graševine svrstane su u 5 kategorija za koje se dodjeljuju šampionska odličja: svježe, odležane, macerirane, predikatne i pjenušave graševine.


Ocjenjivačke komisije sastavljene su od vinskih profesionalaca koji su vrhunski poznavatelji graševine. Predsjednik ocjenjivačke komisije je bio prof.dr.sc. Edi Maletić, a dopredsjednici Marko Markota, ing.agr. i doc.dr.sc. Josip Mesić.


Članovi / ocjenjivači u tri komisije su bili Zrinka Vinković Jergović, Ivan Marinclin, Martina Krauthaker Grgić, Martin Grozdanović, Anita Matijević, Petar Lukić, Darko Cenbauer, Ivan Prša, Mladen Papak, Marijan Knežević, Darko Preiner, Ivana Nemet, Ante Paulić, Milan Horvat, Ivana Raguž, Tomo Jakopović, Mario Meštrović, Klaudio Jurčić, Iztok Klenar, Zoltan Horvat i Ljubica Radan.
Vina su ocjenjivana metodom “100 bodova”. Na osnovu zbirnih pozitivnih bodova postignutih pri ocjenjivanju, vinima se dodjeljuju odličja:
VELIKA ZLATNA DIPLOMA: >= 95 bodova
ZLATNA DIPLOMA: 90 do 94 bodova
SREBRNA DIPLOMA: 85 do 89 bodova
BRONČANA DIPLOMA: 80 do 84 bodova
PRIZNANJE: < 79 bodovaOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.