Radovi na izgradnji mosta u Dervišagi u poodmakloj su fazi [FOTO]

Autor: D.K.

Dugoočekivani radovi na izgradnji mosta u Dervišagi u poodmakloj su fazi. Most se izgrađuje na rijeci Orljavi u Ulici Matije Gupca u Dervišagi, a vrijednost njegovih radova je gotovo 1.35 milijuna. kuna. Prema nekim predviđanjima most bi trebao bitu u funkciju unutar 30-ak dana ako se iz nekih (ne)opravdanih razloga rokovi ne produže.

Podsjetimo, stari most preko rijeke Orljave u Dervišagi duži niz godina predstavljao je problem i moguću opasnost tamošnjem stanovništvu. Iako je izgradnja novog mosta obećavana dugo vremena, tek u srpnju 2021. godine započelo se s koracima nužnim za rješavanje ovog problema. Tako je za potrebe izgradnje novog mosta u Dervišagi najprije izrađen idejni projekt i ishođena lokacijska dozvola, a zatim se pristupilo izradi glavnog projekta te izradi i provedbi parcelacijskog elaborata za formiranje nove katastarske čestice od dijela k.č.br.1059 k.o. Dervišaga što je bio preduvjet za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa s Hrvatskim vodama.

Iz opisa projektnog rješenja vidljivo je kako se na prijelazu nerazvrstane ceste prijeko rijeke Orljave u mjestu Dervišaga predviđa izgradnja mosta ukupne duljine cca 25.10 m, s tri raspona dužine 8.00 m. Most je predviđen kao monolitna armirano-betonska konstrukcija. Postojeći drveni most se prethodno uklanja.

Foto: FB Ž.Š.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek