Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

PRORADILE EMOCIJE: Enjingi obnavlja roditeljsku kuću koju je nagrizao zub veremena

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: D. Mirković

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRORADILE EMOCIJE: Enjingi obnavlja roditeljsku kuću

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: D. Mirković

Roditeljska kuća Ive Enjingija u Hrnjevcu građena početkom prošlog stoljeća nije korištena dugi niz godina te je oronula i nagrižena „zubom“ vremena. Nalazi se uz cestu stotinjak metara od velebnog podruma kojom poznati vinar prolazi svakodnevno. Proradile su emocije i nostalgija za djetinjstvom te je Ivo odlučio da se staro zdanje obnovi.


Renoviranje i obnova stare kuće za Ivu je izazov ali i uzbudljiv pothvat koji sa sobom nosi bogatu priču i tradiciju koju treba poštovati. Ona za njega ima povijesnu vrijednost i nasljeđe. Podsjeća ga na baku Mariku i djeda Martina, majku Rozaliju i oca Vaclava. Svaki puta kad prođe pored nje naviru uspomene i sjećanja.


Veći dio starog zdanja je potpuno uklonjen. Zadržan je stari podrum i dio gospodarske zgrade građene od čerpića. Sve će to dobiti novo krovište, instalacije, podove, prozore, vrata i drugo od novih suvremenih materijala ali rađeni kako bi očuvali njezin autentični izgled i karakteristike. Biti će to dom koji će odražavati bogatu povijest i istovremeno zadovoljiti suvremene standarde udobnosti i funkcionalnosti stanovanja.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo