Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Promjena na klupi “Nogometnog kluba Kuzmica”

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: sportalo.hr
FOTO: Sportalo.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Promjena na klupi “Nogometnog kluba Kuzmica” Požega.eu | Promjena na klupi “Nogometnog kluba Kuzmica”

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: sportalo.hr
FOTO: Sportalo.hr

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Nakon ostvarivanja devetog mjesta u zimskom dijelu županijske lige, uprava Nogometnog kluba Kuzmice odlučila se za promjenu na trenerskoj poziciji. Kao trener imenovan je dosadašnji igrač Tomislav Banožić. O stanju i očekivanjima u Kuzmici razgovarali smo s novopečenim trenerom.
Kako je došlo do prelaska s terena na trenersku klupu?
– Nakon mnogo godina igranja u Kuzmici, ovu jesen su mi ponudili da u novu sezonu uđem i kao trener. Kako je do toga došlo, pa ni sam ne znam, nisam to očekivao. Uprava kluba je tražila neko osvježenje jer je situacija u kojoj je, došlo do smjene jedne poveće generacije igrača, prestanka igranja radi poslovnih obveza na što su se nadovezali i odlasci iz kluba, bila poprilično loša. Tražili su najbolji način kako to promijeniti i ja sam počašćen što su mene izabrali kao nekoga tko može pomoći u stabilizaciji kluba i koji može voditi naše dečke.
Vaš komentar na prvi dio sezone?
– Na kraju prve polusezone ne mogu biti zadovoljan, smatram da moramo bolje, no gledajući realno, to je mjesto gdje se mi trebamo nalaziti s obzirom na formu igrača prvenstveno, s obzirom na dolaske na treninge te ozljede Josipa Banožića i Franka Marinovića koji su nam jedni od nositelja igre.
Kakve ste promjene uveli nakon preuzimanja trenerske pozicije?
– Promijenio sam dosta toga i još uvijek mijenjam i mijenjat ću, od same atmosfere na treningu, van treninga, u klubu i oko kluba te do same organizacije treninga. Pokušavamo biti realni koliko god možemo i nećemo tražiti izlike za stanje u kojem jesmo, nego se uhvatiti treninga jer samo tako možemo ostvariti napredak. Meni je cilj ponovno okupiti što više domaćih dečki, vratiti tu neku obvezu treniranja i onda se nadati da će doći i nekakav rezultat. No, sve pomalo, ništa ne dolazi preko noći.
Rubrika odlasci/dolasci?
– Zasad nema odlazaka, a mi se nadamo da ih neće ni biti, od dolazaka mi je izuzetno drago što su se vratili naši, domaći dečki Ivan Bulaja iz Slavije i Ivan Vidović iz Jakšića. Uvijek smo bili klub u kojem su prvenstveno igrali dečki iz našeg mjesta, iz naše župe i to ne želimo mijenjati i nadamo se da nas neće ovo moderno vrijeme natjerati na drugačije. Tu bih također nadodao i prije spomenute Banožića i Marinovića te Josipa Barišića koji su u punom pogonu nakon dužih ozljeda.
Kako napreduje pripremni period?
– Od pripremnih utakmica odigrali smo preko tjedna utakmicu s juniorima Slavije te smo ovaj vikend ugostili Dinamo iz Vidovaca. Za vikend koji je pred nama igramo protiv Sloge Trenkovo nakon čega ćemo na nekoliko dana otići na team building. Nakon toga ćemo dogovoriti još nekoliko utakmica, vjerojatno s istim protivnicima i kreće nam prvenstvo.

Novom treneru ovim putem želimo zahvaliti na izdvojenom vremenu te poželjeti sreću njemu i klubu u nastavku sezone, a Kuzmica će nastavak prvenstva otvoriti 10. ožujka kada će ugostiti „HNK Dobrovac“.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.