Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Požežanin Luka Samardžić debitirat će ove nedjelje na subotičkom Festivalu bunjevačkih pisama

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Požežanin Luka Samardžić debitirat će ove nedjelje na subotičkom Festivalu bunjevačkih pisama Požega.eu | Požežanin Luka Samardžić debitirat će ove nedjelje na subotičkom Festivalu bunjevačkih pisama

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Tamburaš Luka Samardžić, koji dugi niz godina svira u više sastava požeškog kraja, od ove godine se okušava i u pjevačkim vodama. Do sada je svirajući često pjevao, no nastupom na Festivalu tamburaških pjesama Zlatni glas Zlatne doline u svibnju ove godine u Kaptolu počeo je svoju solističku karijeru, a nastavlja je ovog vikenda i to van granica svoje domovine.

 

Na kaptolačkom festivalu Luka je zapaženo izveo pjesmu Ostavljam tebe te osvojio drugu nagradu publike. Glazbu za tu skladbu napisali su Osječani Darko Čuvidić i Dalibor Zavođa, tekst Krešimir Pastorčić iz Novske, te aranžman također Zavođa.

 

Ovog vikenda, točnije u nedjelju 24. rujna, Samardžić će nastupiti na Festivalu bunjevačkih pisama u Subotici, gdje kako je poznato svake godine kroz suradnju Subotičana sa kaptolačkim festivalom i Kaptolačkim tamburaškim orkestrom, odlaze izvođači iz Hrvatske. Luku će u Subotici pratiti Kaptolački orkestar, a izvest će novu pjesmu pod nazivom Dunavom.

Glazbu i aranžman za nju je napisao Dalibor Zavođa, a tekst Branko Mikić, Požežanin koji radi u Lici, a autor je niza tamburaških pjesama.

Kako smo pisali Općina Kaptol je generalni pokrovitelj subotičkog festivala pa će mu nazočiti i Mile Pavičić, načelnik te općine koji će sudjelovati u ceremoniji dodjele festivalskih nagrada, a toga dana očekuju se u tom vojvođanskom gradu izaslanstva Grada Pleternice i Požeško-slavonske županije. Razlozi tog gostovanja je ostvarenje projekta prekogranične suradnje gradova Pleternice i Subotice kroz koji je europskim novcem uređena Tamburaška kuća u Subotici gdje je sjedište tamošnjeg festivala i hrvatske kulturne udruge.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.