Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

POŽEŠKI LIČANI U SRIJEMU: Mješoviti zbog Vile Velebita nastupio u Rumi

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | POŽEŠKI LIČANI U SRIJEMU: Mješoviti zbog Vile Velebita nastupio u Rumi Požega.eu | POŽEŠKI LIČANI U SRIJEMU: Mješoviti zbog Vile Velebita nastupio u Rumi

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo Matija Gubec iz Rume, koje dugi niz surađuje sa Ličkim zavičajnim društvom Vila Velebita iz Požege, pozvalo ih je u goste da svojim nastupom ovog vikenda uveličaju proslavu društva uz 120 godina postojanja.

-Dočekali su nas domaćini i uputili smo se u njihove odaje , gdje imaju probe , druženja i veliku dvoranu za prijem gostiju . Primljeni smo na najbolji način, sa pićem dobrodošlice, kavom, toplom atmosferom i velikom ljubaznošću – ističe Anđa Gitt, tajnica Vile Velebita i dodaje da je uslijedilo razgledavanje grada Rume i kulturno-povijesnih znamenitosti tog dijela Srijema.

Uvečer je u velikoj dvorani Kulturnog centra Brana Crnčević održan slavljenički koncert HKPD Matija Gubec uz jubilej postojanja i rada. Na početku je goste pozdravio predsjednik Društva Zdenko Lanc, a obratio se i biskup srijemski koadjutor, monsinjor Fabijan Svalina, koji je pozdravio gostujuće društvo, LZD "Vila Velebita" iz Požege, domaćina i sve prisutne.

Posjetitelje i domaćina slavljenika pozdravile su i osobe iz javnog i političkog života Srbije i Hrvatske, kao i predstavnica Vile Velebita, koje je svojim nastupom i započelo koncert.

Ličko zavičajno društvo Vila Velebita, kao što je poznato, njeguje izvornu ličku i slavonsku glazbenu baštinu, starogradske melodije i evergreene. Zborom i orkestrom upravlja prof. dr Valentin Petranović, a uz mješoviti zbor nastupio je i tamburaški orkestar iz Požege. Na tom gostovanju Požežani su se predstavili nizom glazbenih brojeva ličkog i slavonskog kraja, te ostalim repertoarom.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.