Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Planinari požeškog Sokolovca na tradicionalnom pohodu Lipanj u Lipiku /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Planinari požeškog Sokolovca na tradicionalnom pohodu Lipanj u Lipiku /FOTO/ Požega.eu | Planinari požeškog Sokolovca na tradicionalnom pohodu Lipanj u Lipiku /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na poziv prijatelja iz Planinarskog društva Lipa iz Lipika planinari požeškog Sokolovca su se uključili na njihov tradicionalni planinarski pohod Lipanj u Lipiku.  Nakon gotovo sat vremena vožnje došli su do svoga odredišta i mjesta okupljanja u Lipičkom parku kod Jelkinog brijega.

Tu je organiziran planinarski doručak, a organizatori su pozdravili sudionike i predstavili program. Automobilima se krenulo do sela Skenderovci gdje je sve izletnike očekivalo iznenađenje. Vožnjom turističkim vlakićem od navedenog mjesta planinari su uživali u prekrasnim pogledima na planinu Psunj sve do dolaska u mjesto Šeovica gdje je bio planiran početak pohoda.

Planinarska tura je vodila od mjesta Šeovica  pa Cvijinom  stazom preko Begovača do skloništa Točkica. Navedenu stazu planinari su svladali za oko pet sati hoda. Planinarska družina je prolazila najljepšim predjelima Psunja te je uživala u ljetnim temperaturama koje su se penjale do 32 stupnja. Šuma je mirisala na dolazak ljeta te se osjetila velika sparina u zraku dok je biljni svijet bio u punom obujmu.

Došavši na planirani cilj organizator je pripremio vrhunski planinarski grah, te obilje  napitaka kako bi se izbjegla dehidracija.

Nakon ručka slijedio je odmor, druženje i dogovori za jesen. Zaključak je da dogodine se pohod sigurno ponavlja. Koordinator izleta je bio predsjednik Sokolovca Bruno Horvat.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo