Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
ČAGLINSKA OSNOVNA ŠKOLA STJEPANA RADIĆA

Okruglim stolom obilježili Dan ružičastih majica

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: OŠ Stjepana Radića, Čaglin

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: OŠ Stjepana Radića, Čaglin

U povodu Dana ružičastih majica, Dana prevencije protiv vršnjačkog nasilja, u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Čaglinu održan je u školskoj sportskoj dvorani okrugli stol pod nazivom ,,Vršnjačko nasilje i kako ga spriječiti? Svojim ponašanjem budimo primjer generacijama koje dolaze". Pozvani su stručnjaci iz područja socijalnog rada, policije, pravosuđa i zdravstva, uz sudjelovanje učenika, ravnateljice i pedagoginje, te psihologinje iz Osnovne škole Vladimira Nazora u Trenkovu.


Domaćini su bili članovi Vijeća učenika i njihovi zamjenici te učenici 8. a i 8. b razreda. Razgovaralo se o tome što je vršnjačko nasilje, kako reagirati ako si žrtva ili svjedok, postoji li razlika u oblicima nasilnog ponašanja nekada i sada, koja je uloga društvenih mreža u širenju, ali i sprečavanju nasilja, je li nasilje u porastu, i još o mnogočemu. Zaključeno je kako nasilje nikada nije i ne smije biti rješenje, a da je prevencija iznimno važna i da svako nasilje treba prijaviti.


-O problemu nasilnog ponašanja treba razgovarati ne samo povodom obilježavanja Dana ružičastih majica, već što više i češće kako bismo pokazali djeci i mladima da smo tu za njih i uz njih te da se ne boje potražiti pomoć kada dožive nasilje ili su svjedoci-poručila je školska pedagoginja prof. Ljiljana Đurđević. Dodala je da su se sudionici okruglog stola rastali sa željom da ovakvi susreti postanu tradicija te je zahvalila svima koji su sudjelovali,.  Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo