Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
MATICA UMIROVLJENIKA

Održana edukativna radionica u Jakšiću o digitalnoj financijskoj pismenosti

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Za članove Matice umirovljenika Općine Jakšić i njihove goste održana je u prostoru jakšićkog vatrogasnog doma edukativna radionica o digitalnoj financijskoj pismenosti pod nazivom „Sigurni i informirani: Vodič kroz digitalno doba“. Prigodnim pozdravnim riječima sudionicima predavanja obratio se Slavko Glavaš, predsjednik MU Općine Jakšić i MU Požeško-slavonske županije. Radionica je održana u sklopu projekta Boomer koji je nastao u suradnji Sveučilišta u Dubrovniku, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Hrvatskog telekoma i Matice umirovljenika Hrvatske, a odobren je i financiran u sklopu Erasmus+ programa.
Cilj cijelog projekta bio je da se generaciji rođenoj od 1945. do 1964, godine približi digitalna pismenost, a predavanje je bilo usmjereno na financijsku pismenost, od raznih mogućnosti koje digitalno doba pruža do rizika zbog kojih treba biti oprezan. Predavači su bili asistenti sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Antonija Buljan, Marija Davidović i Filip Badovinac.
Predavanje je obuhvatilo presjek financijske i digitalne pismenosti, razumijevanje financijskih digitalnih usluga te upravljanje digitalnim financijskim rizicima, među kojima su oni sigurnosni i oni vezani uz privatnost i financijske prijevare. Predavači su pojasnili dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama i ukazali na važnost, prednosti i izazove digitalnog dijeljenja. Zaključeno je da, iako rizici postoje, ne treba unaprijed odbaciti korištenje pojedinih digitalnih alata i platformi za upravljanje novcem.



Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo